carolinenågrakgmindre.blogg.se

Här kommer ni att få följa min vardag efter en GBP OP som förändrade mitt liv till det bättre. Lever med 2 "små" trollungar och en "lurvig" man som alla 3 ligger mig varmt och hjärtat!

Då var man igång igen..

Kategori: Allmänt

I fredags när jag hämtade barnen så åkte vi hem till deras mormor och morfar. Vi åt middag där och när det var dags att åka hemåt säger Neo att han har ont i magen och mår illa! HUA! Han var väldigt kass i magen och vi får en kräkpåse med oss i bilen. Vi hinner precis in hemma och då kommer den där trevliga uppkastningen! USCH! Magsjuka är nog den största fasan att få tycker jag! Jag har hellre influensan! Visst magsjukan går över fortare MEN jag avskyr att kräkas! På lördagsmorgonen vid fyra vaknar jag av att Nova sitter på toan och säger att hon har ont i magen! Jahapp, då var det hennes tur...Men inga kräkningar från hennes sida så det var skönt!
Vi fick ställa in det bokade julbordet med mina föräldrar och ligga hemma och kurera oss. Så helgen har varit lugn.
 
I måndags så var väckarklockan ställd och den ringde kvart i sex. Bara att kliva upp efter 6 veckors sjukskrivning och göra sig i ordning, väcka barnen och göra i ordning dem för dagis/skola. Sedan styrde jag mot jobbet. Hade en kort arbetsdag 8-14 vilket var ganska så skönt. Det gick bra, men jag kände lite i magen när arbetspasset var påväg mot sitt slut. Och när jag kom hem var jag ganska så svullen. Tur att det blev en mjukstart. Imorgon är det dags att ta sig till jobbet igen för ett längre arbetspass 7.30-16.30 (hur ska det gå?) det kommer säkert gå bra! Ska nog ta med mig min sjukhusgördel och ha på mig den stundtals, kan nog inte ha den hela dagen då jag får skavsår av den på höfterna. På fredag är det ett relativt kort arbetspass 8-15. Sedan är jag ledig i helgen. Och så är det på´t och jobba hela julen.. :D
 
Igår var det dags att besikta bilen! Och det är alltid lika kul!? Men den gick igenom, pärlan svek mig inte denna gången heller ;)
Sedan åkte jag och Neo vidare och skulle köpa lim till renoveringstapeten. Då hittade Neo även en tapet till sitt nya rum. Skönt att det är gjort! Då är det bara Nova ska hitta sin tapet.
På kvällen satte vi på bastun och det var premiär för mig! Så skönt att basta! Jag skulle nog kunna basta varje dag om jag fick! ;) 
 
Idag vaknar jag av att Nova kom ned vid 05 och säger att hon har kräkts...!! Men jag misstänker inte magsjuka då den var en yttepytte liten "fläck" och mest slem. Hon är småsnorig och hostig så det är nog därför. Men jag har ju ett inbokat möte idag klockan 9.30 som jag får ställa in. TRIST, då det är om min nya utmaning! Men jag har skickat ett meddelande till E att jag måste ställa in det. :( Och hoppas på att hon kan en annan dag! Jag är sjukt nervös inför detta och har drömt mardrömmar att jag inte kommer fixa det!?!! Men idag ska vi ta det lugnt och bara vara..
 
Ha en fortsatt bra vecka!
 
Kram på er!
 

Måndag, Tisdag och Onsdag...

Kategori: Allmänt

I måndags tog jag mig till gymmet för lite pw på löpbandet. Det var verkligen skönt att få komma till gymmet och andas in lite svettdoft ;) Har saknat det! :D Jag var bra sugen på att stryrketräna, men jag boxade till hjärnspökarna och gick på bandet. Träffade även på min pt och vi satt och pratade en bra stund. :) På förmiddagen i måndags fick jag ett samtal där av Elin som undrar om jag inte hade lust att hålla i gruppträning (barpump) till våren! Och jag vill verkligen verkligen det!! Nu står jag i ett beslut där jag måste bestämma mig om jag ska ta tjänstledigt 1½ timme varje torsdag och "förlora" pengar för att få göra det jag vill eller tacka nej och stå som inhoppare när någon är sjuk.....Åhh min hjärna kokar av alla funderingar! Min chef är ju dock den bästa av alla som pushar en och stöttar en till att göra det man vill hon tycker absolut att jag ska göra det om jag verkligen vill och så..Det finns alltid möjligthet att jobba extra...
 
Igår skulle jag haft en date med Malin. Men tyvärr blev det inte så då hennes son är sjuk. Så jag följde med svärmor till nyköping. Annars hände det faktiskt inte så mycket igår.
 
Idag tog jag mig till gymmet igen för att röra på mig. Pw på löpbandet med motlut 13 och hastighet 7 i 45 minuter. i slutet sprang jag i 1 min. Hua! :D Men guuh vad skönt det var att få svettas!! Nu blir det snart att plocka upp ren tvätt från ikeakassarna som mannen burit upp på övervåningen. Sedan ska jag förbereda nötfärsspett till middag som ska serveras med bulgursallad.
 
Imorgon är det luciafirande på Neos dagis. Ska bli så mysigt! Han går och sjunger lussesånger här hemma hela tiden. :) Nova kommer inte ha något lussefirande i år. Utan den blir nästa år.
 
I lördags hade svärmor julpyssel kväll hemma hos sig. Mamma och min kusin kom också så det var mysigt.
Decoupage på ikeakartong.
Saker som jag gjort :D
Novas julprinsessa som hon fick lite hjälp med.
Neos pyssel som han fick lite hjälp med. Han tycker dock att han kunde fått lite hår på huvudet. Så vi får väl ordna de :D
 
Nehej, dags att blaska av sig och plocka upp tvätten och ringa frisören..
 
Ha det gott!
 
Kram på er!

1:a advent?

Kategori: Allmänt

Är det verkligen redan första advent? Vart tog tiden vägen? Och vart har julkänslan tagit vägen? Den är verkligen som bortblåst!
 
Igår gick jag som vanligt upp skapligt. Jag satte igång och gjorde risgrynsgröt. Har varit sugen på hemmagjord risgrynsgröt i ett par veckor nu. Men igår fick jag äntligen min kära gröt :D Efter frukosten bestämde jag mig för att ta fram julgardiner och dukar. Men insåg ganska snabbt att det var kaos i mitt gardin/dukskåp! Så jag rev ut alltid och strök det mesta och la in det igen. Så nu är det fint i det skåpet :) När jag fått ordning på det så kom Sandra på en fika och vi satt och pratade en stund. Men jag hade lite svårt att sitta stilla då jag kände att jag ville få klart med julgardiner och stakar innan det skulle skymma, då jag ville hinna med min promenad också. Medan vi satt och pratade skickade mamma sms och fråga om de kunde komma på fika under eftermiddagen. Jag började riva loss sängkläderna och la ut de på vädring. När Sandra hade åkt ringde jag för att höra om jag hann med en promenad innan mamma, pappa och brorsan skulle komma. Så jag hann med en 3 km promenad. När jag kom hem så började jag göra pannkakssmet då jag lovat att jag skulle göra crépes till middag. Medan jag stekte pannkakor så dammade jag och sedan satte jag upp gardiner och la på dukar. När mina föräldrar och min bror hade åkt klev jag upp på övervåningen och slet fram alla adventsljusstakar och ställde dem i fönstren.
Sedan bäddade jag rent och dammsög. (får dammsuga om idag, inte lätt att dammsuga i mörker). Sedan gjorde jag skinkfyllningen till crépesen.
 
Efter middagen var jag totalt slut! Hoppade in i duschen och sedan la jag mig i sängen och glodde på dumburken..Som vanligt?!?
 
Nu till något helt annat, min käre son Neo kom fram till mig när jag låg i sängen igår kväll och frågade om han fick kolla på kort i min mobil. Och självklart fick han det. Så han satt i soffan en bra stund och sedan kommer han fram till mig med telefonen och frågar. -Mamma, vem är det som står bredvid pappa? Det är ju jag svarade jag. -Näää du mamma, du är en lite skojare svarar han då. Och jag tittar frågade på honom och han säger - Du har ju ingen såndär tjockmage. Men det är jag för länge sen svarar jag. - Men mamma, du bara ljuger för mig nu! Säger han och suckar.
Jag kan förstå att han har svårt att tro mig när jag säger att det är jag. Jag minns knappt att jag såg ut sådär för 9 år sedan. Men där var jag ändå "liten" jämfört med vad jag var innan jag opererade mig för snart 3 år sedan. Och sedan till något helt annat, barn är väldigt ärliga och menar inget illa med vad som kommer ut ur deras mun. De vet inte om det sårar att man säger till någon att de har en tjockmage eller något annat som inte är "normalt" enligt dem. Men jag gillar inte att man säger att någon är ful och tjock m.m. Jag har tagit upp detta tidigare i bloggen, att jag försöker lära mina barn att alla ser vi olika ut och det är ens insida som räknas. Så länge man är snäll, omtänksam, och ärligt en utan att vara elak så är man vacker som person oavsett hur man ser ut. Att man inte kan säga till en människa att vad tjock du är, vad ful du är m.m. För man kan bli väldigt ledsen och det sårar personen i fråga när man säger något liknande.
 
Sedan kommer tankarna i skalle...
De kommer kanske fråga mig varför jag inte accepterade att jag var kraftigt överviktig. Och jag gjorde det av en anledning. Jag mådde väldigt dåligt psykiskt, hade som jag tidigare skrivit inte några problem fysiskt då men det hade säkerligen kommit om jag inte gjort något åt min situation. Men jag mådde som sagt psykiskt dåligt, blev hämmad, ville inte gå utanför dörren knappt. Jag valde att ta tag i mitt problem p.g.a mina barn! Jag vill kunna springa omkring och leka kull, vill kunna spela fotboll med dem, vill kunna gå i bikini/baddräkt på badstranden utan att må dåligt, vill kunna göra fysiska aktiviteter över lag utan att känna att jag inte vågar! Jag vill finnas där för mina barn i allt de tar sig an här i livet! Jag anser dock inte att ALLA som är kraftigt överviktiga ska genomföra en GBP operation! För det är inte ALLA överviktiga som mår dåligt av det. Vissa trivs med hur de ser ut. Man ska absolut inte göra en operation för att vissa i samhället inte tycker att det är accepterat att vara överviktig. Man måste vilja själv till 150% och det är inte bara att operera sig och sedan tro att man kan sitta i soffan och gå ned i vikt. Det krävs MYCKET mer än man tror, både psykiskt och fysiskt! Den 17 januari 2014 är det 3 år sedan jag genomgick min operation och jag ångrar mig absolut inte att jag valde att operera mig! Jag tjatar, men det är det bästa JAG gjort! Jag har fått tillbaka mitt liv! Jag har inte legat på latsidan direkt efter den här operationen, när jag fick klartecken från läkaren att jag fick börja motionera så gjorde jag det. Jag började med promenader på 5 km fick inte börja jogga en eftersom jag var tvungen att gå ned några kilo så att knäna inte skulle få sådan belastning. Jag vägde som sagt 102 kg på operationsdagen och hade gått ned 25 kg innan operationsdagen. Så det blev dagliga promenader på 5 km. MInns inte riktigt hur långt efteråt jag började köra intervaller. Jag gick raskt i 5 min, sprang i 1 minut. MItt mål var ju som sagt att kunna springa längre sträckor. Men flåset blir faktiskt bättre ganska snabbt. Jag tar upp detta för att det är en stor risk att man får en massa överflödig hud efter en sådan operation eftersom man går ned så fort, sen beror det ju självfallet på ålder, hur stor man var m.m. och det hjälper ju till att dra åt sig om man tränar iallafall på vissa ställen. I mitt fall så var ju min buk väldigt stor när jag var som störst. Mina armar och ben var inte så stora. Men visst har de minskat i omfång. På vårkanten i år sökte jag mig till vårdcentralen eftersom jag hade väldigt mycket överflödig hud på magen. Den 14 maj var jag på konsultation på KS i solna. Fick ja till att göra en bukplastik. Men jag ville skjuta på det till hösten då jag skulle springa Trosa Stadslopp m.m. När jag kom hem från Cypern så ringde jag och gav klartecken till att de kunde kalla mig närsom. Jag fick ett brev på posten där de skickat mina journaler vidare till St.Görans sjukhus. Jag fick komma din på konsultation och träffade världens underbaraste läkare! Fick även ja av henne! Sedan gick jag till operationsplaneraren och fick en tid efter två veckor alltså 31 oktober i år. De tog bort 2 kg hud sammanlagt. Jag är så glad att den här resan har fått sig ett slut! Och jag har absolut inte haft så ont som jag föreställt mig att jag skulle ha. Nu väntar jag bara på att få klartecken till att få börja träna igen. Promenader är ingen som helst fara, men ingen löpning och styrketräning. Och styrketräningen vet jag att jag inte får klartecken till förrän efter 3 månader efter operation. Men bara jag får komma till gymmet och nöta på löpbandet så är jag glad. :) Bilder kommer jag inte att lägga upp ännu eller om jag ens kommer att lägga upp före/efterbilder. Det återstår att se..
 
Nehej nu vill barnen öppna sina luckor i kalendrarna...
Sedan ska de äta frukost och vi ska åka till mormor och morfar och vidare på kalas..
 
Ha en underbar söndag!
 
Kram på er!