carolinenågrakgmindre.blogg.se

Här kommer ni att få följa min vardag efter en GBP OP som förändrade mitt liv till det bättre. Lever med 2 "små" trollungar och en "lurvig" man som alla 3 ligger mig varmt och hjärtat!

Trött och halsont..

Kategori: Allmänt

Idag lämnade jag barnen på förskolan till halv tio..Jag gick upp halv åtta imorse vilket jag nästan aldrig gör, utan jag brukar kliva upp mellan halv sju och sju..Men jag mår som sagt inte riktigt bra. När jag lämnat barnen på sina avdelningar så var det dags för utvecklingssamtal med Novas fröken T. Och allt gick bra. :) De hade inget att klaga på, så det var skönt! :) När jag kom hem petade jag i mig lunch och la mig på sängen och somnade som en stock, vaknade vid halv två..Skönt! Ska ju jobba ikväll och hela helgen, är inte riktigt pepp men de är bara att peta i sig ipren och gå dit och göra sitt jobb.

Snön faller ned och det är minusgrader,  jag har precis beställt lite julklappar. Men till vem håller jag för mig själv :) Behöver handla några små klappar till sen är jag klar! :) Längtar faktiskt lite till julafton måste jag säga. Man fick lite mer julkänsla nu när snön kommer, hoppas bara att det håller i sig. :)

Halsont

Kategori: Allmänt

Känt av halsen i veckor nu..Men imorse gjorde det mer ont än tidigare...Men men de är bara att bita ihop, jobbar ju i helgen..Värker i varje led i kroppen...gnäll gnäll gnäll...Får se hur det känns imorn! Har ju tänkt träna imorn... :/

Kontrollen

Kategori: Familjeliv

Jäklar vad jag är stolt över Nova, hon var så sjukt duktig hos ssk B. Hon vägdes och mättes, ritade, skrev sitt namn, räknade på både engelska och svenska, rabbla alfabetet, hoppa på ett ben, stod på ett ben...Och sen var det ju dags för sprutan...Men hör och häpna! Hon var så galet tuff när det kom till sprutan! Hon sa inte ett ljud, frågade bara om det skulle göra ont. Och om sprutan var vass! :) Jag är mer än stolt! 
 

Tänk när tösen hade sådär små fötter? När hon var 4 dgr vägde hon 2,6 kg! Nu säger hon 27 kg och är 124 cm lång! (Hon är bara 33 cm kortare än mig) :D Mammas stora tjej börjar skolan till hösten!? Vart tog tiden vägen? ;) Det frågar man sig alltid..

Sista kontrollen på BVC...

Kategori: Familjeliv

Eftersom jag fick boka av 5-6 års kontrollen för en månad sen så är det nu dags för Nova att göra sin sista kontroll på bvc. Vi får se hur det går! Jag är nog mest skeptisk till att hon kommer ta vaccinationen!?  Men vi får väl se :o Hon gillar inte att bli stucken. Men som mamma har jag faktiskt inte informerat henne om att hon ska få vaccinationen, för jag misstänker att hon inte ens skulle följa med till syster B. Vet inte om jag gör rätt eller fel?! Men jag gör så som det känns bäst för mig som mamma.

Snö..

Kategori: Allmänt

Årets första snö har lagt sig..Får se hur länge den ligger kvar?

R.I.P

Kategori: Familjeliv

Jag kan vara rätt känslokall gällande döden..
 


Men när man är ung och när det är någon i familjen så är det orättvist! 
 
 

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Nu har man ätit lättyoghurt med solroskärnor & pumpakärnor och kanske det viktigaste av allt kaffe! Jag peppar lite för att åka och träna på gymmet! Ska bli så otroligt skönt! Efter det ska jag nog ta mig till mina föräldrar för att basta! Schöner! :) Och sen är det ju faktiskt dags för jobb ikväll! Wey!
 
Igår kväll tittade jag på ett program på tv 3. Programmet tv 3 dokumentär. Mammor som går mot strömmen. Det var 3 familjer som medverkade denna gången! Den första familjen hade flyttat till Åland p.g.a de ville ha hemundervisning för sina barn! I Sverige är det ju som  sagt skolplikt. Jag har lite delade meningar angående detta. Jag tycker att man ska gå i skolan MEN det är faktiskt mycket onödigt man får lära sig. Och sen är det ju så att alla lär sig inte genom att läsa och lyssna, alla lär vi ju oss olika eller hur? Om man skulle använda material när man räknar t.ex kulor så skulle det underlätta för många barn! Barn tycker om att leka, vissa saker kanske man kan göra till en "lek". Men jag tycker att man ska gå i skolan, idag är ju faktiskt utbildning viktigt, viktigare än det var för 30-40 år sedan. Jag tycker att det är bra att man måste gå ut grundskolan iallafall. Sen har man ju ett val att studera vidare. Men som sagt jag tycker att man kanske ska göra om för de som har de svårare i skolan. Gör det till en "lek"! :)
 
Den andra familjen åt strikt lchf kost och även barnen gjorde det! Där tycker jag att familjen gör fel! Barnen ska INTE äta strikt lchf kost p.g.a mamman vill gå ned i vikt! Ge barnen lite kolhydrater! Annars fungerar inte deras hjärna som den ska! Som läkaren uttryckte sig: Om man tycker om sina barn ska man inte ge dem strikt lchf kost!
 
Den tredje familjen, en kvinna från Gnesta, som ammar sin 5 åring??? WHAT?? Det är något jag tycker hon gör för SIN skull! Det ger inte den där 5 åringen speciellt mycket! Visst mamman tyckte att det gav barnet trygghet, men som Sanna Lundell sa - Kan man inte ge henne det på ett annat sätt?? Joo, enligt min mening kan man det! Det är som att jag skulle lägga Nova till bröstet! Neej, HUA! 

Dagens middag..

Kategori: Vikt/Hälsa

 Detta är min middag idag. Omelett. 1 ägg ½ msk grädde salt peppar och lite riven ost och 2 skivor skinka. Samt ½ morot. 

Wohoo!

Kategori: Vikt/Hälsa

Nu har det efterlängtade kortet kommit!
 
Igår kväll av en händelse zappade jag på tv:n. TLC visar ganska bra program, igår kväll var det ett program som handlade om Jodie Marsh  när hon tränade inför en bodybuildertävling det var riktigt intressant! Jag skulle aldrig kunna äta sådär som hon gjorde inför att tävla. :D 19 äggvitor om dagen + annat! Men skulle ni kunna äta 19 äggvitor om dagen?!?! Hua!

Dement? Senil? Stress? Förvirring?

Kategori: Allmänt

Alltså ibland blir jag så trött på mig själv, jag gör saker utan att komma ihåg att jag gjort det, jag lägger bort saker m.m.
stock photo : Businessman thinking a solution

Jag har sen i fredags letat efter min epilator..Jag har rivit runt i lådor, skåp vänt upp och ned på allt! Idag hittade jag den! Hängandes i städskåpet på en krok? Vad fasen?! Jag som letat i det skåpet 550 ggr eller nåt?! Och sen nu ikväll så hittar jag inte min laddare till mobilen?! Nu får jag ladda via datan!! Jag vet att jag laddade telefon vid sängen igår kväll! Sen har jag tydligen lagt den på ett väldigt bra ställe? *suckar*

Frukostbordet..

Kategori: Vikt/Hälsa

Just i skrivandets stund så sitter jag vid frukost bordet. Har precis ätit en ½ portion havregrynsgröt med rårördalingon på och sitter och smuttar på mitt kaffe. I fredags fick jag mitt gymkort beställt så det borde komma i veckan! Ska bli skönt och komma till gymmet! :) När jag berättade för min pappa att jag hade beställt ett gymkort så tog han fram denna bok Jag undrar vad han menar med de? Jag vill inte se ut som en bodybuilder! Jag vill ha långa muskler! Som bara syns när man "spänner" sig. Men jag började iallafall bläddra i boken, och det fanns riktigt bra tips i den när det gäller att lyfta tyngder och dessutom bilder på hur man tränar vissa muskelgrupper, så det var ju bra! Tack pappsen! :)

Raclett..

Kategori: Familjeliv

 
Igår kväll hade vi en riktigt mysig middag..Barnen älskar att få steka sin egen mat! Och dessutom hade de fått egna små vinglas :) (whiskey) Efter middagen valde Nova en film vi skulle titta på, lite otippat men hon har ju sett den förr och tycker den är kul! Och det har hon ju väldigt rätt i :)  Sedan blev det "Så mycket bättre" på fyran. Ett riktigt bra "team" i år! Igår var det ju Sylvia Vrethammars tur , och jag trodde att det skulle bli ett RIKTIGT tråkigt avsnitt! MEN Uggla är ju fasen för skön alltså! Han har inget problem med att vara ärlig..Ha ha! Skön snubbe!
 
 
Ha en skön söndag!

Jahapp..

Kategori: Allmänt

stock vector : Man People Cleaning Washing Wiping Sweeping Vacuum Cleaner Worker Pictogram Icon Symbol SignDå har man hunnit städa, bädda rent och tvätta 2 maskiner med tvätt (än så länge), måste vika inte all ren tvätt från förra veckan..Tjohoo!

Duktig tjej

Kategori: Familjeliv

Innan vi åkte till barnens mormor och morfar så sprang Nova in i lekrummet och skrev i sin dagbok vad hon skulle göra idag. 

Hemma hos mormor och morfar...

Kategori: Familjeliv

Vi sitter och pysslar lite..Nova har gjort klippdockor och Neo har gjort en snögubbe med endel hjälp. 

Passar på...

Kategori: Allmänt

Eftersom jag tog upp ärligthet så passar jag på att ta upp Energitjuvar sådana personer som fullkomligt suger musten av en så man bara ligger på marken i en blöt pöl av ångest och djup depression! Är man inte stark nog att stå upp mot dessa energitjuvar så kan jag garantera att man inte mår speciellt bra, man dansar alltid efter dennes pipa man blir deras jon. Så mitt tips är att stå upp och säg ifrån eller det bästa av allt, gör er av med alla energitjuvar! stock vector : light bulb
 
Kännetecknande för energitjuvar är att de vill ha makt och sista ordet. Utrymmet för andra krymper. Genom negativa kommentarer får de andras självförtroende att fräta sönder.
Energitjuven kan vara avundsjuk och missunnsam. Därför håller han/hon inne med beröm och uppmuntran och ger sällan en komplimang. 
- Innerst inne är de skräckslagna att ha fel, men kan inte ta ett nederlag.

Ärlighet

Kategori: Allmänt

Jag googlar på ärlighet och får fram detta..

Ärlighet är en personlig egenskap. En ärlig person har en stark benägenhet att berätta sanningen. Ärlighet betraktas av många som en moraliskt eftertraktansvärd egenskap, en dygd.

Varför jag googlar på ärlighet är för att jag igår hade möte med vår nya chef! Och då pratade vi just om detta, ärlighet! Som för mig är väldigt viktigt. Men jag vet att människor som är just ärliga också är väldigt ogillade! För att man säger vad tycker och tänker och man står för sin sak. Men jag vet att många även ogillar oärliga människor också. Men hur ska man då va? En tyst liten grå mus som går och mår så dåligt inombords för att den så kallade ryggsäcken eller bägaren är full av skit som man bara vill spruta ut! Neee, folket, ut med språket, sträck på er och säg vad ni tycker så länge ni kan stå för det som ni säger!
 
Tack för mig!

Skapat medlemskonto...

Kategori: Vikt/Hälsa

Jahapp, så då har man skaffat ett medlemskonto på ett gym..Imorn blir och fixa ett medlemskap. Sen blire gym 2 ggr i v och löpning 3 ggr i v..Ska köra löpning ute så länge det är bart på marken tänkte jag. Så får vi se hur länge det blir! :) Sedan kommer det bli löpning på löpbandet kombinerat med styrka. Så ser mina planer ut iaf just nu :) Hur ser era träningsplaner ut?
 
 

Magsjuka

Kategori: Familjeliv

Det är nog den VÄRSTA sjukdomen som finns! Jag såg idag när jag kom upp i trappen på förskolan att de hade haft fall av magsjuka idag! FY FAAN! Hoppas på att vi klarar oss! Jag vill INTE! Målarbild illamående

Dåså..

Kategori: Vikt/Hälsa

Nu har jag inhandlat nya skor och en supersnygg kondom mössa som jag kan ha när jag löper i kylan..

Äntligen dags!

Kategori: Allmänt

Imorgon är det ÄNTLIGEN dags att klippa sig! Ska bli otroligt skönt! Ska dessutom ta med mig min födelsedagsslant och gå in på Team Sportia innan klipptiden och kolla på nya löpardojjor! Är verkligen i behov av nya skor! Tror att mina skor bidrog till min inflammation i bäckenet. Som tvingat mig till att vila, men nu börjar det kännas bra och jag ska börja löpa igen och ta det försiktigt i början.

Efter dagis idag hade jag lovat Neo att vi skulle ned till Gnesta Färghus och köpa en ny Brio Caro Bältesstol. Men de hade inte någon inne och lilleman blev otroligt ledsen och gubben i affären lovade att han skulle ta hem en åt honom! Det kallar jag service ;) Ha ha!

Personlighetsförändring eller är det självförtroende?

Kategori: Vikt/Hälsa

Jag diskuterade idag via telefon med en person angående GBP operation. Personen i fråga frågade mig om man blir personlighetsförändrad efter en sådan operation. Men jag vet inte om jag vill kalla det att man blir personlighetsförändrad. Mer att man efter en tid tappar bort sig själv. Man känner inte riktigt igen sig själv efter ca ett år. Man får en slags kris kan man kalla det. Och jag kan förstå varför man får det. Man har levt i ett skyddat "rum" man har inget som helst självförtroende trots att man tror att man har det. Man har levt ett helt annat liv som kraftigt överviktig. Jag ville inte visa mig ute de sista åren av att leva med fetma. Jag var rädd för vad folk tyckte, jag var rädd att ha sönder stolar jag satte mig på. Jag utvecklade en social fobi. Så fort någon sa något så tog jag åt mig. Jag gick in i en försvarsposition!

När man kommer in i denna "kris" som jag vill kalla det så vill man ha frihet, man vill göra saker, man vill umgås, man vill att människor ska se att man mår bra igen! Men då fick man höra att man var en egoist! Och nu i efterhand kan jag förstå att folk tyckte det, men jag behövde det! Men jag hittade mig själv igen efter en tid och nu lever jag så jag vill leva. Jobba, umgås med familj och vänner och framförallt träna och äta rätt.

Var inte dömande mot dem som väljer att leva livet efter en tid i en sluten kroppshydda som sedan vill ut och upptäcka livet som de gått miste om under den tiden de suttit inne och mått dåligt!

Jag vill säga att man återfår sitt självförtroende, man blir inte personlighetsförändrad!

Lat söndag..

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en riktigt latdag. Jag har "bara" tvättat. Igår flängde jag runt i huset och städade, dammade, plockade, damsög, svabbade, tvättade, skurade badrummet. Men idag har de varit helt andra bullar :) Men de var välbehövligt, har t.o.m sovit på eftermiddagen med Neo. :o Och det hör inte till det vanliga om man säger så, får vi se om jag kan somna ikväll? :D Trött katt
 
Imorgon är det jobb igen, innan jobbet är det utbildning på 3 timmar. Tjoo!

Upprörd!

Kategori: Allmänt

Igår var vi på middag och spelkväll hemma hos mina föräldrar. Mamma hade varit på kurs på sophiahemmet i stockholm. Hon hade av farten tagit med en broschyr som hon visade en artikel i. Och jag blev allvarligt riktigt stött och upprörd när jag läste en artikel om en liten säng som hade uppfunnits som man ska lägga sitt bortgångna spädbarn i. Föräldrar till små änglar kan alltså ta hem sitt bortgångna barn och ha det hemma fram till begravningen. Vad tycker ni? Är det rätt eller fel?
 
ängel, Påskyndar

Lyx för de gamla..

Kategori: Jobb

Ibland kan man lyxa till med eftermiddagsfikat på jobbet...
 
Jag gjorde havreflarn som jag gjorde till "små" skålar som jag sedan fyllde med glass, grädde och chokladpinnar som jag gjort av mörkchoklad..
 
Det var mycket uppskattat!

Mammas lilla zombiehäxa..

Kategori: Familjeliv

 I torsdags hade ju Nova som sagt maskerad på dagis, hon var bestämd med hur hon skulle se ut och hur hon skulle vara sminkad? En liten trollunge som vet vad hon vill :) Hon skulle vara en zombie häxa..Min lilla tös är helt insnöad på monster high dockorna eller inte bara dessa dockor utan allt som har med monster high att göra! Hon har x-antal dockor. Och dessutom har hon haft med dem vid ett fåtal tillfällen till dagis och det har blivit bråk och tjafs om dessa dockor. Så hon har blivit tillsagd att hon inte får ta med dessa dockor. Endast vid leksaksdagar som de brukar ha lite då och då. Men nu tillbaka till maskerad dagen. När vi kommer till så är alla äventyrare utklädda. När vi kliver in så säger alla ungar WooooW, Nova! Ha ha! Hon var nog den enda av alla tjejer som var utklädd till zombiehäxa :D De flesta tjejer vill ju vara prinsessor, men inte Nova inte..Hon har bestämd med vad hon skulle klä ut sig till. Älskade unge!

Perfektion?

Kategori: Allmänt

Perfektion?

Jag tycker mig ofta höra att man vill ha den där perfekta familjen, det där perfekta håret, perfekta kläderna, perfekta utseendet. Tänk om man hade en normal familj, tänk, tänk tänk..

Men jag frågar mig då inombords, vad/vem är det som är perfekt? Vad är det som är normalt?

Jag kan nästan säga att ALLA familjer och människor inte är perfekta eller för den delen normala. För orden perfekt och normal har ju olika betydelse beroende på vem du frågar. Alla familjer har sina hemligheter. Utåtsett visar dem oftast upp en fasad men skrapar man lite på ytan som kommer oftast sanningen fram och det finns ingen perfektion där heller. Varför vill man så gärna vara perfekt och normal?

För att man är rädd för att stå upp för sig själv?

Jag anser mig själv inte vara varken perfekt eller normal. Jag är den jag är, mestadels en riktig virrpanna som säger vad jag tycker och tänker. Jag har mina vänner och min familj som accepterar att jag inte är perfekt och normal utan tycker om mig för den jag är helt enkelt! Även jag har mina fel och brister. Det är ju det som är viktig tycker jag, att kunna inse att man faktiskt har fel och brister. Jag har inte alltid rätt, jag säger inte alltid de rätta sakerna, ibland kan jag vara lite för ärlig, jag kan vara en riktigt riktigt tjurig bitch rent ut sagt. Men jag kan ta en diskussion och ta kritik. Det är nyttigt att få kritik och få en liten knäpp på näsan när man tror att man rider på det högsta hästarna!

Tack för mig! 
 
Bara lite tankar såhär på morgonkvisten...

Älskade ungar!

Kategori: Familjeliv

Igår klippte jag båda ungarna. Novas lugg och Neo rakade jag på sidorna.. Han tyckte han började bli långhårig? :D Efteråt var han nöjd  Nova även hon var nöjd 

Vem där?

Kategori: Familjeliv

Det heter ett spel som jag älskade när jag var liten. Och jag visste att jag hade tagit med mig det när jag en gång i tiden flyttade hemifrån. Och jag grävde fram det igår. Nova var överlycklig och jag förstår henne! För det är ett riktigt kul spel! :)  Hon var dessutom väldigt spänd, eftersom det tydligen är viktigt att vinna?! Det är något som hon ärvt från sin far! Två vinnarskallar...

Allt för sina älskade barn..

Kategori: Familjeliv

Jag gör allt för mina barn! Jag är en hård men rättvis mamma..Idag har jag iaf flätat min dotters hår  tog 1½ timme, sedan har vi eller rättare sagt jag målat hennes naglar.  Hon har nämligen maskerad på dagis imorgon! Hon är super spänd! Imorgon ska vi göra en häxmakeup, tupera håret på med häxklänning och häxhatt! :)

Facebook

Kategori: Allmänt

Var det någon av er som såg Solsidan i söndags? Jag skrattade glatt..Men så som de visade att facebook fungerar, så ÄR det i det verkliga livet! Faktiskt! Ren fakta! Jag är så glad att jag lagt ned min sida på facebook. Det är ca 2 månader sen jag la ned det! Och vilken befrielse det var! Jag är trött på allt vad facebook står för..Man säger/gör saker som är lätt att säga/göra bakom en skärm! Idag kan man nästan inte vara ärlig och stå för saker man säger och gör mellan fyra ögon, och det tycker jag är hemskt!
 
 

En tanke..

Kategori: Jobb

Jag och min kollegor på mitt arbete har ett ganska jobbigt/tungt arbete både psykiskt och fysiskt. Man måste kunna hantera sorg, ilska, hat m.m. både från anhöriga och boende. Man måste ha empati och vara lyhörd. Stötta, lyssna, "ge råd", krama. Ibland kan det vara väldigt tungt och man känner att man skulle kunna lyfta en elefant som sitter och tynger ned ens axlar! Men jag gillar mitt jobb, jag gillar mina arbetskamrater..Vi är ett bra team och är bra på att ventilera oss med varandra vilket är skönt och väldigt viktigt! Igår kväll ringde jag till bästa N och "spydde" galla över vissa saker..Känns skönt och ha henne!

Trött eller knäpp?

Kategori: Allmänt

Imorse tog jag steget och färgade håret, det fick bära eller brista kände jag. Håret sitter kvar! :) Jag gjorde även en ansiktsmask när jag ändå var i farten. När jag satt i färgen så skulle jag passa på att koka kaffe och äta frukost innan det var dags att tvätta ur färgen och ansiktsmasken. Jag vet inte vad jag höll på med?  Kanske kan man ta vällingpulver istället för kaffepulver? Måste vara nå fel? Antingen kokar jag kaffe utan pulver eller också tar jag vällingpulver? Har helgen varit tuff? Jaa, de kan jag då villigt erkänna att den har. Vi har den där härliga bajsjukan på huset! Men tack och lov inte på min avdelning! Men eftersom en arbetskamrat gick hem tidigare då hon mådde dåligt så fick vi ringa in en annan då jag skulle sitta vak hos en palliativ boende. "Sprang" på 3 avd igår, min egen och 2 andra. 30 minuters rast. Ja, de kan inte annat än bli kaos i min hjärna ;) Idag ska jag jobba kväll igen. Har ju varit tvungen att byta lite förmiddagspass till eftermiddags/kvällspass för att "slippa" ta vab som det så fint heter. Så ikväll är det jobb och sen blir jag ledig i 2 ½ dag, känns skönt. Då kanske min hjärna hittar tillbaka då den gått i strejk :D

Farsdag

Kategori: Familjeliv

 Igår var det ju farsdag. Så då bjöds de på presenter och god middag. Bakad potatis, skinkröra, knaperstekt bacon, vitlökssmör.

Inatt var tandfén på besök..

Kategori: Familjeliv

 Nova tappade sin första tand igår vid lunchtid. När jag kom hem var hon ÖVERLYCKLIG!  Men mamman såg i sista sekund att tandfén inte varit på besök. Snabbt undan med tanden och i med en guldpeng!

Jobbhelg...

Kategori: Allmänt

Ja, de är faktiskt ganska så jobbigt att jobba helg, varför det är jobbigt är för att "alla" andra är lediga då! Och jag har dessutom svårt att sova när jag jobbar helg. Jag vaknar ett antal ggr per natt för att kolla så att jag inte försovit mig! Och det är en stress..Nu känner jag mig trött vaknade 45 minuter innan klockan. Jag är en såndär trist människa som har svårt att ligga kvar i sängen och bara vänta på att alarmet ska ringa. Även när jag är ledig kliver jag upp när jag vaknar. Jag kan inte ligga och slöa i sängen hela morgonen för då blir jag kvar där hela dagen :D Utan det är bara att kliva upp och göra det man ska. Som på morgonen har jag hunnit duscha lääänge, smörja in flebbet på kroppen och ja klä på mig m.m.
 
Igår hade vi storfirande på jobbet, en dam som fyllde 90 år. Släkten bjöd på "planka" med diverse godsaker och potatissallad, vin, läsk, kaffe, tårta, godis m.m. Även personalen och de övriga boende var nedbjudna. Det tycker jag är givmildhet! Även en "gammal" arbetskamrat var uppbjuden! Det var härligt och roligt och träffas igen även fast det inte var så länge sen vi sågs eller hördes av via telefon.
 
Nehej nu blir de bara massa blajja..Snart ska jag ge mig av mot jobbet men innan ska jag plocka upp en arbetskamrat!
 
Ha en underbar Farsdag och söndag!
 
Kram

Härligt!

Kategori: Allmänt

 Såhär pigg kände jag mig i morse efter 10 timmars sömn och en dusch! Usch, de är kallt ute! Men vad gör det? ;) Vi kan ju inte förhindra att det blir kallt, vintern är ju på ingång! Solen skiner och de är ca 3-4 minusgrader och dessutom har jag ju köpt vinterkläder till kidsen! Och det om något känns TOPPEN och ha det klart! 3 st julklappar till Nova måste inhandlas och till mina gudbarn ska jag ju köpa något också! :) Sen är jag färdig! Och det är SUPER skönt! Att slippa stressa i sista minuten...Jag brukar nämligen vara väldigt duktig på det! Men jag jobbar ju julafton till halv ett sen ska resten av eftermiddagen och kvällen spenderas hemma hos mina föräldrar i år. Jag riktigt längtar till julafton måste jag säga! För jag tror ungarna kommer bli ÜBER nöjda med sina julklappar! Idag händer det inte mycket! Jag ska ladda inför en lååång jobbhelg. Nehej nu måste jag ge lilleman sin penicillin! Även väcka tösen som ska till dagis, nehej nu hör jag att hon kliver upp! Vad bra! ;) Slapp jag ta den biten! ;)
 
Ha en underbar helg allesammans!

Dagens lunch

Kategori: Vikt/Hälsa

 Idag blev det kyckling/fetaostsås och pasta..

Recept på såsen? Här kommer den..
Kycklingfilé
Hackad vitlök
Oregano
Salt
Peppar
Fetaost
Tomater (cocktail alt. plommon)
Chilisås
Lätt matlagningsgrädde
 
Hacka vitlöken och bryn den, tärna kycklingen i större bitar och stek den tills den blir klar. Krydda efter tycke och smak. Häll på matlagningsgrädden och chilisås efter smak. Låt puttra en stund. ca 10 min innan servering: smula i fetaosten och släng i tomaterna.
 
Hoppas ni gillart!

Pappsen..

Kategori: Familjeliv

Pappas operation hade gått bra. Men han var bra mör. Och hade ont. Mer än så vet jag inte. När vi pratade satt han och skedade i sig nyponsoppa. Men idag får han komma hem till verkligheten efter op. Det är nu det nya livet börjar för honom. Frågan är bara om han verkligen verkligen förstår?

Goooooodmorgon!

Kategori: Allmänt

Kul att man vaknar med täppt näsa och halsont! Men what the f*ck! Jag överlever väl det! ;) 

Igår hade jag och mamma en SUPER trevlig morgon/dag/kväll! :) FATTIGA, trötta men glada var vi hemma vid halv åtta tiden tror jag det var. Man hade kunnat spendera HUR mycket pengar som helst nere i Ullared. Men man får ju lov och hejda sig lite iaf?  Min vagn var bra full och när vi kom ut i bilen så blev den ännu med packad ;P 
 
Tack kära mamsen för en supertevlig heldag!

Nu ni kära vänner...

Kategori: Allmänt

Jag vaknade för 1 timme sen, innan klockan skulle ringa. Bestämde mig för att kliva upp annars blir jag bara tröttare. Nu har jag klätt mig, lagt på facet, druckit kaffe och ätit en smörad gås.. ;) Idag lämnar jag över ansvaret här hemma till gubben och svärmor. De ska få ta hand om trollungarna varav den ena är sjuk. Jag och min mamma åker nämligen till Ullared för att shoppa julklappar. Känns kul att det äntligen blir av! Har pratat om det en längre tid. 
 
Jag har inte hört något från pappa om hur operationen har gått! Men jag antar att det gått bra då man inte hört nå?! Men jag får väl kanske info när mamsen kommer och plockar upp mig! 
 
Hoppas ni får en underbar onsdag! Det ska jag försöka ha! ;)

Neo

Kategori: Familjeliv

Jahapp, då var det Neos tur att bli risig igen..I söndags så hade han 40,3 i temp och har legat därikring. Idag vabbar jag från jobbet och Neo och jag har gjort besök hos doktorn. Och det visade sig att han har halsfluss, stackarn! Jag vet själv hur det känns då jag i mina yngre dagar hade de ca 6 ggr om året. Men nu blir det en pc kur på 10 dgr! Får se hur det biter på honom. 
 
 
Imorgon är det dags för mig och mamma att stor shoppa, vi styr mot Ullared imorn bitti kl 5.. :) JULKLAPPAR! Hoppas på att bli färdig med det redan imorn!
 
Nu ska jag mysa ned med Neo.

Operation

Kategori: Familjeliv

Om ett par timmar kommer min pappa att genomföra en GBP operation! Jag önskar honom all lycka, att det ska gå bra och dessutom tänker jag förstås på honom och HOPPAS verkligen att detta ska göra att han förändrar vissa beteenden som inte är helt okej.
 
 Tro, Hopp och Kärlek..Hoppet är verkligen det sista som lämnar en..

Orkidén

Kategori: Jobb

 
Orkiden jag hade lyckan att få en väldigt fin arbetskamrat blommar för fullt..Snacka om att den är maffig!

Städa städa

Kategori: Allmänt

Så underbart det är att städa...Har haft strejk här hemma...Men idag fick jag NOG..Städa och skrubbade och skurade i 3 timmar! Sedan städade jag och Nova i deras lekrum. Sedan blev det spela spel och leka charader 

Vänner

Kategori: Allmänt

 
Jag omges av många fina vänner. I veckan kom en väninna och hennes småttingar på pannkaksmiddag hemma hos oss, då hade hon även med sig denna fina bukett och ett kort där det stod Tack för att du är en underbar vän i vått och torrt! Kram

Mommo och moffa

Kategori: Familjeliv

 Att vara hemma hos mommo och moffa är underbart tycker trollungarna. Barnen hade ett riktigt fnitter/skratt anfall hemma hos dem i fredagskväll. Barnen älskar sina mor och farföräldrar!

Tandfén

Kategori: Familjeliv

 Snart kommer tandfén på besök här hemma. Nova har 2 lösa tänder på gång. Hon tycker det är superspännande. Ha ha! Men stackarn har lite svårt att äta för det gör lite ont när hon ska ta en tugga av något. Kanske skulle ge henne ett äpple att gnaga på så att tanden hoppar ut! ;)

Dagens morgonfundering..Ärlighet

Kategori: Allmänt

Ärlighet är något som jag känner är viktigt för mig. Man ska säga vad man tycker och tänker. Man ska ha egna åsikter och kunna stå för dem. Men ärlighet hör inte ihop med att man måste vara öppen som en bok med hur man vuxit upp, vad man varit med om och upplevt i sina dagar i livet. Jag berättar inte allt för alla. Men det betyder ju inte att jag inte är rak och ärlig. Jag vill inte att alla ska veta allt om mig och mitt liv, mina innersta hemligheter. Och det är det inte många som vet heller. För jag har valt att inte berätta. Man ska inte berätta allt om sig själv, om man nu inte väljer det förstås. Men frågar man så är det ju ett fritt val att berätta eller ej. Men frågar någon om världsliga saker så säger jag vad jag tycker och kan stå för det. Och jag försväntar mig att folk i min omgivning är rak och ärlig mot mig och säger om jag gör fel eller säger fel. Jag står pall för det. Visst kan kritik vara jobbigt att ta, MEN bättre det än att man går och hymlar och snackar bakom ens rygg. Om någon säger eller gör fel enligt mig så är jag inte den som är den utan jag säger ifrån. Men ibland sägs det att det inte är bra att vara ärlig? För att det kan såra? Men sårar det inte mer om man hittar på ett svar för att personen i fråga kanske ska bli nöjd? Joo, det tycker då jag. Man kan välja sina ord när man är ärlig. Man kan försöka säga saker på ett sjyst sätt, eller? Vad tycker ni? Jag försöker även lära mina barn att vara ärliga, eftersom jag själv är uppvuxen med att ärlighet varar i längden. Jag tycker att det är en styrka att kunna säga som man tycker och tänker och inte gör saker och ting som egentligen inte känns bra. Då är det bättre att kunna säga exempelvis att nä, jag känner att det där inte är något jag står för så det vill jag inte göra eller säga. 
 
Ja, det blev ett lite luddigt inlägg..Men mina funderingar kan vara det ibland ;)
 
Ha en skön söndag allesammans!

1 November 2012

Kategori: Familjeliv

Igår hade jag en riktigt pissig dag! Eller inte hela dagen ska väl erkänna..
 
När jag kom till dagis igår så möttes man av NEEEJ måste du komma! Dumma mamma! Jag vill inte åka hem! bla bla bla...Ja, ja det är "bara" att sopa av axlarna och vara pedagogisk..Och då ska tilläggas att man har varit förbannat jävla pedagogisk hela dagen på jobbet! Men men, när jag kommer till dagis som sagt så möts jag som sagt av dessa kommentarer först..Då ser jag först att Neo har bytt kläder och det är ju HELT okej då det hänt en "olycka" på eftermiddagen. MEN, jag ser även att Novas klänning är trasig i sidan OCH att hennes byxor är spruckna mellan benen IGEN och det är inte ett litet hål ska jag säga er! Utan det är en bra bit ut på benen! Och man ser hennes trosor m.m. Jag känner att irritationen stiger. -Men Nova varför har du inte bytt byxor när du ser ut sådär? frågar jag. Men jag vet inte vart det finns får jag till svar. I din låda i hallen och det kan dina fröknar hjälpa dig med! Svarar jag. Alltså varför ska ungarna ha extra kläder på dagis om de inte byter på dem när de ser ut sådär!!? 
 
Yey! Men de är bara att le och se glad ut, eller??