carolinenågrakgmindre.blogg.se

Här kommer ni att få följa min vardag efter en GBP OP som förändrade mitt liv till det bättre. Lever med 2 "små" trollungar och en "lurvig" man som alla 3 ligger mig varmt och hjärtat!

Övervunnit min egen rädsla...Men kan checka av ännu ett av mina mål..

Kategori: Allmänt

 
Igår kväll var det dags att springa ett lopp på hemmaplan. Även fast jag inte bor kvar så är det ju mycket folk man känner till och många kära vänner bor kvar. Det är ju en liten kommun och alla "känner" typ allt och alla. Jag och min arbetskamrat Annika åkte ned till Trosa vid  halv åtta tiden på kvällen. Perfekt väder för att springa i var det igår! Starten gick som sagt 21.04. Jag petade i hörlurarna i öronen, rundan flöt på ganska så bra! Starten var väldigt seg att komma iväg i. Mycket folk! Men det släppte som sagt efter ett tag. 
 
Jag ber om ursäkt till alla som hejjade/tjoade på mig som jag inte la märke till. Men som sagt jag hade valt att peta i musik i öronen just p.g.a allt folk man känner :O (en vana att springa med musik också) Ville inte tappa fokus! Det har varit en lite rädsla att springa där man känner en massa människor :D Men nu har jag övervunnit den. OM jag springer igen så kommer jag att springa med musik igen. 
 
Mitt mål var att springa under timmen och det gjorde jag. Kom in på 53 min. Jag är nöjd! Men jag vet att jag kunde hållt ett snabbare tempo. :S Men men, jag är faktiskt nöjd!
 
Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Men frukosten är intagen.
Trädgårdsbärsgröt och 2 kokta ägg.
Kaffe också såklart. ;)
 
Får se om jag åker en sväng till min barndomsvän som kom ned över helgen från stockholm. Har ju fortfarande henne 30 årspresent liggandes i skåpet här hemma. :)
 
Lite soldis idag..Hoppas det blir klarblå himmel! Jag vill sola och njuta av värmen..Har ju ändå semester! ;)
 
Kram på er!

Löning..

Kategori: Allmänt

Ja, idag är det löning och pengarna kommer försvinna fortare än kvickt när räkningarna är betalda och storhandlingen av mat är gjord. Känner ni igen er? Idag ska jag till min frisör och fixa till frillan. Blir galen på dessa tofsar på sidorna. Inte fint när det blir för långt! Ska bli riktigt skönt! Men innan dess ska jag till gymmet för ett pt-pass. Måste säga till han att inte ta ut mig allt för mycket då jag ska springa loppet imorgon kväll! Jag vill kunna använda mina ben imorgon ;) Haha! 
 
I måndags började semestern på riktigt..
Men jag gick ju redan på ledighet i torsdags kl halv två. Då åkte jag och hämtade älsk och vi åkte ned mot Öland där svärmor,svärfar och barnen redan var. De åkte tidigt på morgonen samma dag. Efter jobbet i torsdags var jag tvungen att smita in på Trossen en snabbis för att handla lite färdkost till mig och mannen. Nötter, vatten, VitaminWell m.m. hade inte många grejer i min korg. Men någon snabbvisit på affären blev det inte!! Tro mig! Jag hade gått ut om det inte var så att jag måste ha min mellis med jämna mellanrum. 1 TIMME! Ja, 1 timme stod jag i kön tills jag kom fram till kassan. Alla köer var milslånga! Jaja, jag fick mina mellisar med mig och jag åkte vidare mot Nyköping för att plocka upp mannen på jobbet. Åt sen lunch och sedan sträck åkte vi. Vi bytte förare strax innan Västervik. Då var det min tur att köra. Väl nere på Öland 3 ½ timmer senare var det sol och lugn och ro. Det blev fika och sedan blev det inte så mycket mer än att gå och lägga sig och sova. 
 
På Midsommarafton vaknade vi upp till moln. Gick och åt hotellfrukost. Mmm! 
Efter frukosten satte vi oss i allrummet. Då kom åskan! Satan! Vilket åskväder! Och vilka regnskurar. När det lugnat ned sig bestämde vi oss för att åka till färjestaden för att shoppa lite och äta lunch. Jag handlade badkläder till Nova då hennes börjar bli lite små. Hon fick även ett par nya skor av sin farmor. När vi shoppat klart sken solen igen och det var riktigt varmt så var det dags att dra sig mot hotellet igen då det skulle vara midsommarfirande vid skolan alldeles i närheten där vi bodde. Men jag skippade det och gick och vila en stund för att orka med kvällen. Efter vilan tog vi oss ned till poolen så Nova fick prova sin nya baddräkt. T.o.m jag badade när alla lämnat poolområdet. :D
Sedan var det dags att börja förbereda för mat m.m.
Vi hade en lugn och skön midsommar! Helt perfekt!
 
På midsommardagen:
Steg vi upp, åt lunch, packade ihop våra saker då det var dags för hemgång. Men vi överraskade barnen med att gå på Ölandsdjurpark innan den långa bilfärden hem. Ett smart drag av oss då båda barnen somnade när vi åkte på bron över till fastlandet :D
 
Barnen hade urkul på parken. Vi spenderade 7-8 timmar på parken. Synd bara att vädret inte var det bästa för att bada. Så badparken utnyttjade vi inte. Men Neo och jag åkte varenda karusell på nöjesparken! :) Han är inte rädd han! 
 
Söndag och Måndag spenderade vi hemma hos mormor och morfar. Poolen användes flitigt av barnen. Men jag tyckte det var alldeles för kallt! Hua!
 
I tisdags åkte vi till Nyköping för att lämna Mini på service.
 
Igår; Onsdag hade jag och Nova en tjejdag. Vi var på bio på Heron och tittade på Tingeling. Hon hade en jättebra dag sa hon när vi åkte hemåt.
 
Ja, det var en liten snabb uppdatering av mina/våra dagar....

Jag ruttnar...

Kategori: Allmänt

Ja, jag gör verkligen det! Jag ruttnar av att vara stillasittande..Att inte kunna ut och springa mina rundor, inte åka till gymmet och fläska på..Men igår fick jag nog! Jag tog en pw på 8,2 km så jag var lite mer harmonisk när jag kom hem. Men jag får liksom inte ut något av att gå, och det är ju så förbannat trist. Man kommer liksom aldrig fram till mål känns det som. Jag vet inte hur många gånger under rundan jag kände att nääe nu skiter jag i det här och springer! Men jag gjorde det inte, G:s röst eka i mitt huvud! INTE TRÄNA SÅ ATT PULSEN HÖJS! Tålamod, kroppen måste få vila ut det här!
 
TÅLAMOD?! Hmm, det är nog min sämsta sida när det gäller att inte kunna göra saker när man vill och som man vill. Och dessutom ni som tränar vet hur svårt det är att inte få träna. När man är van, kropp, knopp och själ är van att röra på sig! Man är tillfreds, man är harmonisk m.m.
 
 
Igår så rensade jag och Neo ogräs i landet, i rabatten, i ena slänten. Sedan planterade vi gurkplantorna, tomatplantorna och paprikan i större krukor och ställde ut på vår balkong. Jag tror inte att det där växthuset kommer upp den här sommaren. Så jag planterade om de små plantorna för att vi ska hinna få några grönsaker under sommarens gång. Potatisen har kommit igång nere i landet, jordgubbarna är på gång. Härligt att se. Det jag saknar är rabarber, hallon och svartvinbär. Jag skulle i och för sig vilja ha amerikanska jätteblåbär också. Men men, vi får se vad det blir i slutänden :D
 
Mot kvällningen gjorde jag i ordning ett fotbad till mig.
Och så kikade vi på film. De Fem Legenderna.
Bra, men kan nog vara lite läskig för barn. Neo tyckte att den var läskig emellanåt, medans Nova tyckte den bara var bra.
 
Nehej, nu är de någon som ropar att han är fäääärdig!
 
Ha en bra Söndag!
 
 
 

Nu är det verkligen nedräkning..

Kategori: Allmänt

Som jag längtar....
Till semestern....
Att slippa alla måste,
Släppa lite på alla rutiner,
Bara njuta av dagen och hoppas på att de blir mycket sol mina semesterveckor. Jag tror att de flesta längtar efter en riktigt bra sommar med mycket sol och värme. Sena, varma sommarkvällar med kubbspel och grillning, ljumma kvällsdopp i sjön. Ja, ni hör hur underbart det skulle kunna vara om bara vädret blir bra ;) 
4 arbetspass kvar.
Korta pass dessutom.
Men det jag hoppas MEST på just nu är att den här förkylningen verkligen släpper! Jag börjar känna mig lite nervös då jag ska springa stadsloppet snart. Jag är inte orolig för att jag inte ska orka för det gör jag. Men är jag såhär förkyld så måste jag ställa in och det skulle inte vara kul! Det här har liksom varit ett mål på vägen genom min resa. Jag skulle bli såå besviken! :( Skulle deppa ihop! G sa till mig att jag inte ska springa & gymma när jag är sjuk. Så det är ju bara att lyssna! Annars kommer jag aldrig bli av med skiten!
Jaja, håll tummarna för mig att det släpper! Så ni kan stå och hejja på barbamamma ;)
 
Idag skiner solen, det är ju ett plus. Jag måste åka med och handla lite nikotin, annars kommer jag inte överleva ;) Måste ha mina små påsar under läppen. Min last här i livet.
 
Annars blir det väl utebus och mys. 
Försöka få ihop mannens växthus?
Ja, vi får se vad vi hittar på.
 
Ha en mysig Lördag!
Kram på er!

Getingattack!

Kategori: Allmänt

Jag dras fortfarande av denna envisa förkylning och hosta. Jag kommer nog att få dras med den hela sommaren! *muttrar* 
Igår morse kom Sandra förbi på frukost :) Efter frukost åkte hon hemåt och jag började dammtorka överallt och sedan tog jag tag i städningen här hemma. Tvättmaskinen var i rullning och diskmaskinen var också på. Efter städningen så åkte barnen med sin farmor till badhuset och jag kunde gå ut och klippa gräsmattorna. 2 timmars gräsklippning. Sedan tog jag mig en pw på 1 tim 15 min och en spurt på 2 km..Spurten var inte planerad kan jag säga, utan den var en envis j*la geting som surrade runt mig och gick till attack mot mina ben! Så det var bara att kuta för livet :D Men det var riktigt jobbigt för flåset, då jag knappt kan andas genom näsan! Men jag kände att jag ville inte bli stucken av getingen. Men när jag gick min pw så kom jag på hur trist det är att gå, jag gillar att springa. Men PT sa blankt NEJ till att springa nu när jag är förkyld! Man ska INTE träna när man är sjuk talade han om för mig :/ Men jag börjar få myror i brallan och jag saknar att svettas av träning och kände att jag måste röra på mig. Så promenera utan att pulsen höjs sa han ja till. Men efter den där pwn så höjdes pulsen rejält efter getingattacken! :D
 
När jag kom hem slängde jag mig i duschen och förberedde överraskningen till min käresta som fyller jämt om 11 dgr. Vi firade honom i förskott då han inte vill bli firad. (tror han har lite ångest över att fylla jämt). Han såg lite fundersam ut när min mamma kom. -Jaha, kommer du?! :D Sedan kom hans föräldrar. Och min pappa kom senare eftersom han var på möte. Jag bjöd på hallonpannacottapaj.
Älsklingen hade inte önskat sig något, så vi skramlade till ett växthus. Då han har pratat om det länge, att vi måste köpa det. Men nu fick han det i present istället ;) Så nu får han odla åt oss :D Grönsaker, örter m.m.
 
Idag är det dags för kvällsjobb. 5 arbetspass kvar efter ikväll! Sen är det semester! Tjohoo!
4 veckor, jobb tre dgr sedan föräldraledigt 2 v, jobb 2 v sedan semester 1 v..
Det här ser jag fram emot vill jag lova!
 
Ha det gott!
Nu är det dags att klä på barnen och köra dem till dagis!

Det sitter mellan öronen...

Kategori: Vikt/Hälsa

Jag är en sucker för Biggest Loser..
Jag kan inte låta bli att förundras, att bli grymt imponerad och peppad. Jag kikade på hemmafinalen av Biggest Loser igår! De är såå galet grymma och duktiga! (Eller vissa av dem iaf). Vissa av dem hade kämpat mer än andra! Och där om något så ser man att det sitter mellan öronen, ja det jag säger är hur stark man är psykiskt och hur man pallar trycket att ändra sina beteenden och kunna ge sig själv en stor spark i baken. Det är grymt jobbigt psykiskt och som många av dem sa i ett program att det är jobbigt fysiskt också, men det är bara att kämpa på! Sån otrolig kämparglöd! Att Markus kom med i finalen är rätt! Han är grym, han har verkligen kämpat in i det sista trots sin ryggvärk! Inget gnäll utan har bara kört på så gott han kunnat!
José som vann hemmafinalen..Shiiit! Man kände ju knappt igen honom! Så sjukt duktig!
Sedan kommer jag på mig själv när jag sitter där och kommenterar (som jag vanligtvis gör) att jag blir riktigt irriterad på dem som gjort mindre bra ifrån sig! Jag sitter och säger att de kunde gett upp sina platser för andra som verkligen vill gå ned och förändra sina liv! Visst de hade gått ned i vikt, men det syntes knappt..Ni får säga vad ni vill om mina åsikter..Jag har själv varit i den sitsen och jag kan tänka mig att folk satt och blev jävligt irriterade på att jag "gnällde" på min vikt. De måste inom sig ha tänk "men ut och rör på det där fläsket och sitt inte och moffla i dig som du gör, så ska du få se resultat" "Sitt inte för faan och gnäll, det är ingen annan än du själv som gjort dig fet" Men jag var faktiskt inte så stark psykiskt just då så jag fixade att ta tag i det själv. Jag var väldigt deprimerad! Därav mitt val att få hjälp på vägen. Men det har inte varit enkelt, man gör ju inte lobotomi. Utan man minskar magsäcken. En överviktigs matvanor sitter ju inte i magen utan i skallen. Hjärnspöken och must have food! Jag har lyckats göra mig av med mina hjärnspöken, min gamla relation till mat. Jag satte upp flera mål. Första målet var att kunna börja springa, andra målet att kunna springa vårruset (5 km), tredje målet att springa hemifrån till mina föräldrar (1,3 mil), springa trosastadslopp (8,9 km) att övervinna min rädsla att springa på hemmaplan inför folk man känner. Jag vet att när jag vill något så gör jag det till 150%! Jag tränar väldigt mycket och jag gör det för MIN skull inte för att någonannan ska tycka att jag är duktig. Jag älskar att få komplimanger, men samtidigt tycker jag det är genant. Jag vet liksom inte vad jag ska säga? Tack, låter som om jag är självsäker och kaxig.
 
När jag tittar på Biggest Loser så förstår jag inte riktigt eget jobb, min egen resa. De var många av tjejerna som i jämnvikt med mig. Och jag blir så sjukt imponerad av dem av hur jäkla duktiga dem har varit! Men jag glömmer bort att jag själv har varit duktig, alltså jag tycker inte att jag har varit speciellt duktig. Jag vet, det låter konstigt! Och jag kan inte riktigt förklara varför, men jag ska försöka. Det är jag själv som har suttit och mofflat i mig alldeles för mycket av allt. Det var mitt eget val, ett val att inte röra på mig! Jag hade fått springa stockholm maraton varje dag för att göra mig av med allt som jag stoppade i mig. Jag har fått skylla mig själv att jag var i den sitsen, det är inte mer än rätt att jag har fått kämpa för att gå ned i vikt. Förstår ni min tanke? Nää, jag tror faktiskt inte det..Jag försöker påminna mig själv då och då att jag varit duktig! Men jag blir lite nonchalant mot mig själv (tyvärr).
Igår var jag och min fästman tvungna att räkna ut min procentuella viktnedgång bara för att ge mig själv lite beröm och försöka förstå att jag varit duktig.
51%
VA!?
Det är helt galet..
Mer än halva jag är borta?!
 

 
 

Bus i vårt hus

Kategori: Allmänt

Har legat däckad i 1 veckas tid. Dunderförkyld, feber och hosta. Förkylningen och hostan kvarstår, men jag känner mig mycket piggare. Jag saknar träningen enormt mycket! Men de är väl bara vänta ut skiten som tagit ett grepp om min kropp. Idag har jag jobbat för första gången på en vecka. Det första jag gjorde var att ansöka om semester till slutet av augusti och början av september. Vi ska nämligen packa våra väskor och åka till Cypern en vecka. Ska bli otroligt skönt att åka iväg och samla kraft och energi till kommande operation. Men de var faktiskt skönt och komma och jobba trots att jag och Malin slet som djur ;) Men då går tiden snabbare. :D 
 
Efter jobbet åkte jag och hämtade barnen och då var det dags för Nova att ta sin fästingspruta. Hon tyckte att den gjorde ont. Sedan bar det av hemåt och äta mellis. Och så har vi busat lite med min jobbar kompis Annelie via Viber. :)
 
Mina barn är lika knasiga som jag :D
 
Ikväll blir det BL finalen och kycklinggryta till middag. :)
 
Hoppas ni haft en underbar dag och att kvällen blir mer underbar!
Kram på er!

Dunderförkylda..

Kategori: Allmänt

Alltså det är inte riktigt rätt tid att bli såhär förkylda..Vi kommer nog aldrig tillfriskna känns det som! Jag har bara ca 2 veckor kvar till mitt lopp!
Jag orkar inte göra många knop..Imorse kändes som om mina lungor var lika stora som ärtor. In i badrummet och rota fram min astma medicin, dubbeldos med en gång. Och sedan när den gjort sin verkan så började jag hosta upp massa trevliga saker. Jag har snytit sönder min näsa! Idag måste jag till apoteket och fylla på medicinskåpet här hemma! Men hur ska jag orka ta mig ned dit?! Men det är väl bara att ta sig i kragen och åka ned och handla. Hellre pallra sig ned dit än och sitta hemma med värk i kroppen och hjärnan full med snor!
 
Usch vad jag låter bitter..Men vet ni? Det är jag..Jag har inte tid med det här!

Lördag och Söndag..

Kategori: Allmänt

I lördags morse var jag på gymmet och svettades. Efter det var det hem och dona och fixa inför middagen med familjen Bäck/Larsson. Mycket trevligt! Blev ett parti UNO också. :) När de hade åkt hem så begav jag mig ned till svägerskan och svågern. Blev endel vin, dans och skratt innan vi gick ned till ishallen där Pigghaj skulle spela. Jäkligt mycket folk! Men vi dansade från det att vi kom dit till det var dags att gå hem. Igår var det liggläge för mig mest hela dagen. HELT förstörd! Jag förstår att jag väljer att gå ut nykter! Det är INTE värt att må så dåligt dagen efter! Hade fasen sjögång i skallen och var galet trött! Mådde inte illa eller så..Men fy! Jag kände mig så som en slusk..Haha! Gjorde inte mycket vettigt igår inte..Eller jag tvättade och plockade disken..Lagade sen middag på kvällen. Pasta och fläskfilégryta. Halsontet håller i sig och jag känner mig inte direkt pigg. Lite halvsnorig, sitter i bihålorna. Men ikväll är det dags att jobba med bästa Nina! :) Så det är bara att pallra sig dit ;)
 
Ha en bra Måndag!