carolinenågrakgmindre.blogg.se

Här kommer ni att få följa min vardag efter en GBP OP som förändrade mitt liv till det bättre. Lever med 2 "små" trollungar och en "lurvig" man som alla 3 ligger mig varmt och hjärtat!

Usch!

Kategori: Allmänt

Jag är redan totalt less på att vara förkyld, febrig och allmänt väck..Man kan ju som mamma inte direkt vila och ligga och kurera sig må jag säga! Jag är ju fortfarande mamma och måste serva min familj...Bara att peta i sig febernedsättande och serva dem när man inte har ont i kroppen och knoppen..
 
I helgen blir det inte jobba för min del tyvärr och de dåliga samvetet gnager i en och så får man ångest för att man går miste om endel pengar! Fy fasen för sjukdomar!!

Nä ja é int bitter ja..

Kategori: Familjeliv

Joomen jag är faan det! Igår kväll kände jag mig mosig, och inatt vaknade jag av att det värkte i hela min kropp, jag frös som en hund, torr som saharas öken i truten, DUNDER förkyld! Fy faan, bye bye träning denna veckan! *surar* Nova vaknade även hon dunderförkyld! Hmm! Så nu är vi 3 snorjärsar här hemma! Wohoo! Jag hoppas att det går över fort!!
 
Jag har ju jobbhelg i helgen..VAB igår för Neo och nu är man risiga hela högen..Skit kul skit kul..Eller inte!

Inte en bra dag..

Kategori: Allmänt

Igår kände jag mig väldigt nere..Oh no en down period på g?
Imorse när jag vaknade är jag en riktig BF, huvudvärk, lite halvtjock i näsan..Yey!

Nejje!

Kategori: Allmänt

 Nu är det mildgrader ute..Och vad händer då?? Solen kikar inte fram OCH det kommer mer snö!! Jag vill inte ha mer snö! Då är det bättre att det är -22 och sol! Faktiskt! Jag är trött på snön, längtar till vårsolen måste jag villigt erkänna!
 
Neo kom precis och sa till att jag måste bara komma och titta...Förstår att det är något på gång eller att det har varit något på gång..Och visst var det det..En lös blaffa på bilmattan i lekrummet och så säger han -TITTA, sådär får inte Neo göra! Neo måste gå på toaletten! -Nämen älskling varför gick du inte på toan då? -Förstår du mamma att det bara kom sådär..Så visar han med hela kroppen hur det bara kom. -Jamen det kan hända olyckor, men försök hinna till toaletten nästan gång. -Jadå mamma, jag ska försöka hinna. Mammas lilla skrutt unge! :)
 
Idag blir vi hemma Neo och jag. Men Nova kör vi till dagis så hon får leka loss med sina kompisar. Och eftersom jag jobbar kväll så kommer min karl att vabba på eftermiddagen. Imorgon får jag bli hemma, sen får vi se hur det blir, är ju ledig onsdag, torsdag eftersom det är dags att jobba helg.
 
Nehej dags och kasta in bilmattan i tvättmaskinen!

Idag är det inte heller någon vanlig dag!

Kategori: Allmänt

För idag är det Carros och Jozzans födelsedag HURRA HURRA HURRA!!!
 
Carro blir hela 21 år idag! Saknar henne något enormt mycket!! Hade velat väcka henne nu genom och hoppa och studsa i sängen precis så som jag brukade väcka henne..Då hade hon blivit glad! ;) Eller? En STOR puss på henne idag!
 
Jozephine är min karls brorsdotter, hon fyller byxmyndig idag, med andra ord hela 15 år! :) När jag träffade min karl så var hon bara 5 år :) Precis lika gammal som min dotter är nu :o Tiden går fort! 
 
ETT STORT GRATTIS TILL ER BÅDA TVÅ!!!
 
 

Då var det dags igen..

Kategori: Familjeliv

Lillfisen är sjuk igen..Febrig och allmänt gnällig, vill inte riktigt äta och inget är roligt.
 
Det blev träning idag med min pappa och jag är glad över det eftersom Neo är sjuk och jag måste vara hemma imorn innan det är jobbkväll med bästa Nina! Jag körde armar/axlar och sen blev de 40 minuters löpning på bandet. Innan träningen blev det visst städning också, jag har så svårt att ha rörigt omkring mig! Jag får verkligen psykbryt rent ut sagt! Så det var skönt och göra av med lite irritation på gymmet. :)
Såhär glad är jag när jag fått röra på mig ;)
 
När jag kom hem från gymmet var jag lagom fräsch ;) Luktade nog riktigt gott! Hehe! Men jag startade direkt med maten eftersom Nova var hungrig. Idag blev det bacon, broccoli/morotspaj och sallad till middag. Smarre!
 
Nu sitter jag här mätt och belåten. :D
 
Ikväll sitter jag bänkad vid tv:n här hemma tillsammans med sveriges pensionärer ;) De är nämligen "så ska det låta" ;)
 
Hoppas ni får en mysig kväll!

Det är ingen vanlig dag!

Kategori: Familjeliv

För det är Katjas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!! Idag fyller min kusin år! Vi önskar henne en underbar födelsedag!
 

Igår åkte jag och Neo till Södertälje för att handla nya bäddmadrasser, jag hittade billiga på resan på jysk..Men när vi väl kom dit så fanns de såklart inte i 160*200..Så det fick bli 2 st 80*200, men vad gör de? Jag vill egentligen ha en 160 för att man slipper skåran mellan resårmadrasserna, så om ungarna kommer på natten så kan de ligga i mitt utan att falla emellan..Men å andra sidan så kan man ju tvätta överdragen lättare om det skulle hända en olycka. Man får se det positiva i det negativa? Eller hur ;) När vi varit till jysk blev det storhandling av mat. Neo är enkel att ha med sig när man handlar, han hjälper glatt till! Men idag ska jag säga er att jag har en sjuhelvetes träningsvärk i armarna och bröstmusklerna, fick en vagn som var totalt urusel! Den gick bra så länge man inte hade några som helst varor i, men ju mer varor så snurrade inte hjulen. Jag var helt svett när jag kom ut till bilen som även den stod parkerad en bra bit bort då hela södertäljes befolkning också skulle handla just igår! Men vi kom iallafall hem med både madrasser och mat, haha!
 
 
Idag hade jag ju tänkt att åka och träna på morgonkvisten, men vaknade med en liten irritation och dessutom så kom Neo ned och gubben gick upp och la sig i Neos säng. Så jag sitter här med honom eller han ligger i sängen och glor på nickelodion. Jag har hunnit äta gröt och nu sitter jag här med mitt kaffe. Får se hur det blir med träningen? Får säkert skjuta fram det till imorgon innan jobbet. Jag skulle behöva städa här i hemmet också, men vet ni? Jag har inte lust! Ork? Joo, det har jag..Men lusten faller inte på och då gör inte orken det heller. Jag skulle vilja göra nå kul idag? Men vi får väl se vad den andra halvan vill, han vill säkert dona hemma.
Jaha nähe..Har inte så mycket annat att gnälla över ;)
Kram på er! 

Lördag 26/1-2013

Kategori: Familjeliv

Men...
Planerna gick i kras...Idag var det tänkt att gå på barnkalas i fruängen. Men Theo och hans familj är sjuka, stackarna! Men idag fyller Theo hela 4 år! Grattis på födelsedagen! :) 
 
Så vad ska man då hitta på idag? 1 maskin tvätt är redan i rullning..Vädret verkar inte vara det bästa måste jag säga, jag hade ju tänkt att gå på kalas och även passa på att kila in på Ikea på hemvägen. Men jag känner att jag har inte stor lust att åka upp för att bara gå på ikea? MEN, jag skulle verkligen behöva köpa en ny bäddmadrass till min och karlns säng..Hur många har man köpt genom åren?? Barnkiss, barnkräk, barnbajs..Ja, diverse barnjox har det varit på alla bäddmadrasser och eftersom vi har en hel stor bäddmadrass har det varit svårt att tvätta rent dem..Hmm! Ska man eller ska man inte åka upp? Aja tål att tänka på..
 
Igår var vi (jag, barnen och deras mommo) till Ica maxi och handlade..2 fulla kundvagnar med mat?! När vi kom upp till mammas lilla bil bmw 1 serie..Hoppsan! Hur ska vi få plats med alla kassar?? :D MEN, vi lyckades få in alla kassar! Haha! När vi kom hem till mamma, slängde jag in alla mina kassar i min bil och sedan hjälpte jag mamma med hennes kassar och plocka och dona. Sedan såg mamma efter barnen så jag kunde åka och träna! Fasen vad skönt det var! Knappt nå folk! 1 känt ansikte, Hempa! Det var kul och träffa på honom! Han erbjöd mig att träna med honom efter min löpning i 40 min..Men jag tackade snällt nej..Haha! Idag har jag träningsvärk i bröstmusklerna! :D Jag gillar träningsvärk ;)
 
Ha en bra lördag!

Godmorgon Godmorgon 25/1-13

Kategori: Vikt/Hälsa

I onsdags var jag som sagt på 2 årskontroll, stressade som en gris hela morgonen..Inte förrän jag kom till jobbet till APT:en så kunde jag andas ut..
Men kontrollen gick mycket bra..
Har gått ned 3 kg sen 1 årskontrollen..Mitt BMI ligger nu på 23,7..Även min puls hade sänkts :) från 79 till 72..Även blodtrycket har sänkts, hade lågt innan men nu är det ännu lägre..
 
Måtten sen 1 årskontrollen har också minskat..
 
1. -2 cm under bröstbenets nederkant
2. -5 cm i midjan
3. -3 cm höften
4. -½ cm runt övre lår
5. -½ cm runt vaden
6. -1½ cm runt överarmen
7. -1½ runt underarmen
8. -2½ runt halsen
9. -2½ saggital diameter, det mäts i liggande postion från rygg till höftben.
 
Total minskning sedan jag skrevs in hos sköterskorna 15/12-10:
(hade dock varit mer intressant att ta mått när jag var som störst, vid denna stund hade jag gått ned 14 kg inför kommande op 17/1-11 gick ju ned 11 kg till från 15/12-10-17/1-11)
 
1. 23 cm
2. 45 cm
3. 48 cm
4. 15 cm
5. 7,5 cm
6. 10 cm
7. 5 cm
8. 7 cm
9. 11,5 cm
 
Jag tog även upp det jag har jobbigt med just nu, huden..Hon tyckte absolut att jag skulle ta kontakt med vårdcentralen och få dem att skicka remiss till en plastikkirurg..Även fast hon tyckte att det var lite hud jag har. Men jag tar inte upp här varför jag mår piss över det, utan de som jag berättar för vet varför jag vill göra det.
Efter 2 årskontrollen var det APT på jobbet, och jag kände hur huvudvärken sakta kom, arbetskamraterna frågade om jag hade gråtit? Men hade galet ont i skallen och var galet trött..
 
Igår morse när jag klev upp var det -22 grader.  Det enda som är härligt just nu är att solen skiner..Likadant idag! -21 och sol..Man känner sig piggare när solen skiner och det är underbart! 
Idag ska vi till mommo och moffa, alltså barnens mommo och moffa. Jag/vi ska hjälpa mamma att handla och sedan ska barnen se efter barnen medan jag svettas på gymmet. :) Sedan blir det middag hemma hos dem. Mys! Och ikväll är det ju förstås GLADIATORERNA! :D Nova är mer än LYCKLIG! Haha! Ungen min!
Sitter även och planerar mat, gör en matsedel för lite mer än en månad..Sen blir det storhandling, antingen imorgon eller på söndag!
 
Hoppas ni får en toppen helg!

Tunga dagar..

Kategori: Allmänt

I måndags kväll när jag arbetade satt jag vak. Det tär på en, sov som en gris natten mellan måndag och tisdag..Försov mig 30 min, men hann ju såklart till jobbet. Men de var endel stress på morgonen igår. Idioter på vägarna! *suck* När jag väl var framme på jobbet var jag arg som ett bi! Sedan satte jag mig inne hos den boende som behövde vak dygnet runt. Satt väl max 30 min så tog denne underbara person sitt sista andetag. Livet är bra orättvist ibland må jag tycka. När man inte är i pensionsåldern och får lov att släppa taget om livet. Men det var faktiskt min önskan, att få vara med när denne person somnade in! Vi hade en speciell relation till varandra. Jag satt och klappade dennes hand och pratade på finska. När denna underbara människa tagit sitt sista andetag, stängde jag ögonlocken, tände ett ljus, öppnade fönstret för att släppa ut själen i det fria så var det dags att göra i ordning. Jag tog fram fina kläder. Jag sa till min arbetskollega att jag behövde hjälp att göra denne person i ordning...
Vila i frid! 
Nu slipper du all smärta du gått och burit på..
 
Man blir ganska avtrubbad efter en dag som igår..
Hem och laga mat, göra i ordning barnen för sänggång, lösa konflikter mellan barnen, och allt annat som har med hushållet att göra..
Inatt har jag sovit som en klubbad säl igen..Somnade strax efter tio och vaknade sju..
Idag är det dags för 2 årskontroll, hade tänkt att åka till gymmet innan men de hinner jag knappt hinner vara på gymmet i 30 min innan jag måste göra mig i ordning, så det blir inget gym idag. :( Får ta det imorgon kväll alt köra Paolo Robertos dvd och hopprep. Efter kontrollen är det APT på jobbet! Och sen jobba kväll..Så jag hinner ju inte träna innan jobbet heller..
Äsch får åka och lägga mig på solarieöarna innan kontrollen..Aa så får det bli!
 
Ha en toppen onsdag!

Fasta

Kategori: Allmänt

Här sitter jag helt torr i truten..Tungan känns som sandpapper, ingen vätska och ingen mat sen igår kväll..Hunger har jag ju aldrig så maten var jag inte orolig över, men satan är helt torr om läpparna också.. :D eftersom man inte får dricka något alls heller.
 

Söndag 20/1 2013

Kategori: Allmänt

Imorse klev jag upp skapligt och åkte till gymmet..
Jag mötte upp Jonte på gymmet. När jag kom dit så var jag ensam kl 8.15. Men de droppa in några efter en stund. Men fasen vad skönt det var och vara nästan ensam där. Jonte berättade att på kvällskvisten när han brukar träna är det proppat med folk! Jag tränar oftast på förmiddagen och då är det bara nästan pensionärer där. Efter träningen åkte jag hem och käkade min sedvanliga havregrynsgröt. Sedan blev det dusch och mot vagnhärad igen. Mommo och moffa ville träffa barnen. Så skönt att lillfisen är piggare. Imorgon blir det dagis igen. Pappa ville att han och jag skulle gå till gymmet någon dag?! Han ville visa lite maskiner :D Men eftersom han oftast tränar på eftermiddagen så har jag lite svårt att få ihop det. Så vi får ta det något helg. Mamma bjöd på underbart goda crepés och sallad till. Och barnen har fått mysa med mommo och moffa.  Efter middagen var det dags att ta och dra sig hemåt. Barnen har nu badat och blivit insmorda och Neo har jag klippt (undra hur det kommer se ut imorgon så han inte ville sitta stilla), så nu ligger de och kikar på Tingeling uppe på Novas rum.
 
Blev lite full i skratt när jag läste Expressen hemma hos mamma och pappa idag. Det var om karlar som hade fått prova att ha förlossningsvärkar. De klarade av det i 2 timmar sen avbröt dem! Hahah! Veka karlar, jag visste att ni inte pallar trycket ;)
 
 
F.r.o.m kl 20.00 ikväll är det fasta för mig. ska på provtagning imorgon bitti inför 2 årskontrollen på onsdag. Efter provtagningen blire solarieöarna och sedan till gymmet och sen jobba kväll..
 
Hoppas ni haft en skön söndag!

Lördag..

Kategori: Familjeliv

Idag är det dags för kalas för lille Kian, eller lille och lille.. :) 
 
Svinigt kallt ute, men är ändå vackert ute den här tiden, när det är riktigt kallt ute. -16 tror jag att det är ute. Hua!
 
Igår städade jag alla 3 våningar här hemma, började med och damma på mellanplan, plocka undan, vattna blommor, dammsuga, svabba, sätta på diskmaskinen, sätta på tvättmaskinen, rensa/städa i lekrummet, gick ut med alla sopor och sorterade dem, tände i pannan, bar in ved..dammsög nere i källaren, städade ur badrummet. Till lunch blev de en underbar sushi med extra wasabi! Yammi!
 Slog ned mitt arsle i soffan kvart i åtta på kvällen, då hade jag yrt omkring här hemma sen halv tio. Då blev de fredagsmys! Popcorn, pommes pinnes och kexchoklad till de övriga! :) Och självklart gladiatorerna :D
 
Nu på morgonen har jag hunnit med och tända i pannan, slänga på en maskin tvätt, duscha och har ätit frukost..Så nu sitter jag här med mitt kaffe och bloggar och läser bloggar..Helt okej morgon!
Snart dags och göra sig i ordning så man ser ut som folk?
Hoppas ni får en toppen lördag!

Igår 17/1 2013

Kategori: Vikt/Hälsa

Igår var det exakt på dagen 2 år sedan jag genomgick min GBP operation...
Nästa vecka är det dags för provtagning och 2 årskontroll...
 

Jahaa...Fredag och VAB..

Kategori: Allmänt

Jamen dåså, då var det dags igen för sjukdomar..
Igår slutade jag kl 17 och hämtade barnen hos svärmor. Då låg Neo nedbäddad. Han frös och var trött sa han. Så när vi kom hem var han som ett element. Ta en temp som låg på 38,6 och in med en alvedon. Idag ligger han nedbäddad i sängen utslagen  och tittar/lyssnar på Toy Story 2.  Nova sitter med sitt spel. Idag är det som sagt VAB. Så vi myser mest hela dagen idag tror jag. Nova är överlycklig, det är ju Fredag!! Och vad kommer då? Joo, Gladiatorerna, och hennes kommentar var ju bara den bästa! -Mamma, du skulle vara världsbäst på Gladiatorerna..Hahah! Tack gumman! Men mamma är inte så stark som Gladiatorerna. :D Ikväll blir det tacomys och Gladiatorerna som sagt.. :)
 
Igår hämtade jag ut mitt paket från Nelly.se från Ica.  Och jag provade båda brallorna. Leopardbyxorna sitter bra i benen men inte i midjan! Hmm! Men de kanske går att sy in på nå vänster? De röda var stora både i benen och i midjan. Men jag behåller nog dem ändå, kanske också går och sy in? :D
Igår anmälde jag mig till Trosa Stadslopp 2013!
Idag ångrar jag mig lite...
Jaja, vi får se..
Imorgon är det kalas för Kian! Ska bli mysigt att få komma hem till dem och se hur de bor och så. Men troligtvis blir det bara jag och Nova. Om Neo inte mot förmodan skulle vara på topp igen!
 
Idag skiner solen! Underbart! Men jag/vi får skåda den inifrån! Verkar vara kallt ute..
 
Ha en underbar fredag och ta hand om er där ute!

Nämen GOOODMORGON!

Kategori: Allmänt

Jag vaknade av att en liten figur ropade -PAPPA OCH MAMMA NU ÄR JAG VAAAAAKEN! Men det är inte jag tänkte jag för mig själv och kikade på klockan 7.00..Yey!? Jaja, vila/sova får man göra när ungarna är utflugna och man är gammal :D 
 
Jag sitter här iklädd träningskläder med min kopp med kaffe och har slevat i mig min havregrynsgröt..Har redan varit ute och borstat av bilen och satt i motorvärmaren..Jäklar vad snö det har kommit! Jag vill ha vår/sommar värme! Sol som värmer på min bleka trötta hy..
 
Ikväll är det jobb som gäller, de 2 lediga dagarna gick snabbt förbi som vanligt! Men igår fick jag iallafall mina mediciner utskriva..Tjohoo! Efter mycket om och men! Fick dessutom provsvaren efter 3 månder! Doktorn ursäktade sig att min doktor INTE ringt och talat om dessa till mig..
 
Idag har jag faktiskt träningsvärk i rumpan.. :D Jag hoppade hopprep i 10 min, körde Paolo Robertos dvd och så blev det plankan i 2 min..
Nehej nu ska jag ta tag i hemmet, tömma diskmaskinen och se till att det ser ok ut när man lämnar huset..Klä på barnen, slänga in ved i vedpannan, skjutsa dem till dagis, åka och träna, hem till morsan och duscha och sen åka och jobba..
 
Ha en bra Onsdag!

Snow keeps falling....

Kategori: Allmänt

Ja, idag snöar det för fullt...
Är det någon mer än jag som saknar vår och sommar nu? 
Sol och värme?
Nu är jag mätt på den här årstiden!
 
Frukosten är intagen, både i mig och barnen. Jag har än en gång ringt vårdcentralen för att få en tid för att få ett nytt recept på mediciner för min astma! Och hör och häpna så fick jag en akut tid! Yey! Så det blir att åka dit vid tio, barnen får umgås med sin farmor så länge! Annars då? Hade faktiskt tänkt att åka och träna idag..Får se hur vädret är senare ikväll, annars blir Paolo Roberto pass för mig. Och gymmet imorn..Jag funderar på om jag skulle ta och anmäla mig till Trosa Statslopp? Men jag gillar inte riktigt att det kan vara eller är så mycket folk man känner där :D Men det blir nog blodomloppet och bellmanstafetten i år och kanske vårruset. Får se om man får ihop lag till blodomloppet och vårruset.
 
Nehej nu är det väl tajm att tända i vedpannan så vi inte fryser...
Ha en bra Tisdag!

I ren ilska..

Kategori: Familjeliv

Och frustration efter samtalet med vårdcentralen var jag tvungen att göra mig själv glad..
Beställde kläder från Nelly..
2 par brallor till mig..
Club L - Animal Stretch Jeans
Och ett par röd Lee Slim fit jeans..(bilden är borta på hemsidan)
1 par blåa chinos och en tisha till min karl slank ned också.. :D
Cheap Monday - Slim Chino Prince Blue
Selected Homme - Worn Double O-Neck Tee

Vårdcentralen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Jag är riktigt bitter efter ett samtal med vårdcentralen!!!!
Lägg ned dem värdelösa vårdcentralerna!
Jag hade tänkt att bara ringa och få ett recept utskrivet på mina astmamediciner då den ena tog slut i helgen! Men till svar får jag att de inte skriver ut recept längre utan att man måste träffa sin läkare för att få receptet utskrivet! Jaha, när har han tid då frågade jag. Den 1 februari svarar sköterskan. -SKÄMTARU med mig!!? Så länge kan inte jag gå utan min medicin svarade jag. -Nej, men du kan ju ringa någon morgon vid halv åtta när du kan komma närsom helst, men då är det inte säkert att du får din doktor svarar hon snorkigt. Nej det skiter jag i om jag träffar honom eller inte bara jag får mina jävla mediciner utskriva!! Jag får väl ringa nån dag när jag är ledig och kan komma med en gång svarar jag i ren ilska!
 
Fy faan måste man träffa sin läkare (200 kr) för att få ett jävla recept utskrivet!?!?!? Inte så konstigt att doktorerna inte har några tider till folk som är sjuka. För de ska träffa en massa folk som ska ha recept utskrivna. Okej, jag förstår att man måste träffa läkaren om de är några andra recept som ska skrivas ut t.ex medicin man inte haft förut, starka värktabletter eller penicillin m.m. Men denna astma medicin har jag haft i 11 år och dessutom har min läkare skrivit ut den förut!
*pissed*

Vad fasen är det jag ser?

Kategori: Allmänt

Men men men...vad är det jag ser??
Något jag inte sett på månader känns det som!!
Kan det verkligen vara så att det är solen jag ser??? 
Wohoo!!
 

Ledig Måndag..

Kategori: Allmänt

Det är Måndag, och jag är ledig efter jobbhelg. Helgen har varit lugn och skön och det har inte känts som helg. IDag blir det tvättardag..Färga håret?! (igen) och plocka och färga ögonbrynen :D
Morgonens frukost bestod av havregrynsgröt med råröda lingon, kaffe och surdegsbröd med leverpastej på.
*yammi in my tummy*

Idag går jag på....

Kategori: Allmänt

Jobbhelg...
Börjar 16.30..
Morgonen har börjat med havregrynsgröt och en kopp kaffe och mina dagliga tabletter..
Sedan blir det dagislämning och träning och troligtvis solarieöarna..
Tror ni jag får liv i Annelie?
 

Sortera foton

Kategori: Familjeliv

Idag har jag suttit och sorterat fotografier från Neos födsel och till hans var 1½ år...
Jag har suttit och förundrats hur liten både han och hans storasyster varit...Men en sak jag funderar på, vem är det där storvuxna kvinnan som är med vid mina barns dop/julafton m.m.? Sen slår det mig, att de är mitt forna jag..
Jag kan minnas tillbaka med sorg på ett vis..p.g.a att jag mådde så otroligt dåligt psykiskt och att jag inte talade om för någon hur jag verkligen mådde..Finns säkert enstaka personer som såg igenom den fasad jag satte upp men ingen sa någonsin något...
 
Men nu mår jag som jag förtjänar..
Bättre än någonsin..
 
 

Sovmorgon??

Kategori: Allmänt

Jag som hade tänkt mig att jag/vi skulle ta sovmorgon imorse..
MEN...
Jag vaknade av mig själv klockan kvart i sju..
Klev upp och gjorde i ordning lite yoghurt med solrosfrön och müsli..
La mig i sängen igen med skålen framför mig och satte på nyhetsmorgon..
De intervjuade en kille som hade blivit misshandlad p.g.a civilkurage..
Vad är det med folk idag?
Det var ett gäng killar som störde alla i en biosalong, de var högljudda, satt och kommenterade filmen högt och det var fler som hade sagt till de här gänget att vara tysta..Inklusive den här killen som åkte på stryk när han kom ut från biosalongen, det resulterade i ett brutet näsben och diverse blåklockor?!?! Har man så svårt att ta kritik? Att någon säger åt en att vara tyst i en salong när det sitter och stör, där folk samlats för att ha en tyst mysig stund framför en biofilm? Ta det som en man och håll truten eller gå ut från biosalongen! Så anser jag! Vad gjorde dem där egentligen? Antagligen var de ute efter att mucka gräl..Vad har hänt med befolkningen? Har man så dålig självkänsla att man måste ta till knytnävarna så fort det inte går som man vill? GALET! Ta ut den där aggressionen på en boxningssäck om det nu är tvunget att slåss..?
 
Idag vågar man inte säga till folk att det gör fel i rädslan att åka på stryk eller i värsta fall bli dödad, idag bär folk på diverse tillhyggen i självförsvar. Vart kommer denna ilska ifrån? Ingen trygghet, kärlek hemifrån? Om det nu är så, så ger det dig/er ingen rätt att gå på andra individer. Ta tag i dina problem istället, gå till någon och prata? Anger management? Det finns ju hjälp att få OM man är villig att ändra sig? Fast jag vet att många inte blir tagna på allvar också när det söker hjälp tyvärr, utan det måste "hända något"  (oftast) innan man får hjälp om man verkligen inte hittar den rätta personen som verkligen tar en på allvar och är engagerad..
Det var lite morgonfunderingar..
När jag kikar ut genom fönstret idag så yr snön här hemma..Jag som hade tänkt ta med mig barnen för att åka och hälsa på Lena. Men jag tror faktiskt att vi håller oss innanför dörren..Men vi måste ta oss ned till affären, jag får nästan panik av att jag bara har 1 dosa kvar..hua! ;)
Idag blir det med andra ord en lugn dag..Måste plocka upp alla kassar med ren tvätt från tvättstugan och lägga in i allas klädskåp..OCH bädda rent i vår säng IGEN eller byta lakan iallafall, det var en liten kis som hade gått på toaletten imorse och hade både gjort 1:an och 2:an utan att säga till att man skulle komma och torka och gosar ned sig i vår säng...Hmm! ;P
 
Hoppas ni får en bra torsdag!
 
Kram på er!
 

Drömmar

Kategori: Allmänt

Ibland kan det vara obehagligt att drömma..
I natt har jag drömt och personer som längre inte är i livet..
Och då ställer jag mig frågor som Undra vad detta betyder när jag vaknar..

TjoTjim!

Kategori: Vikt/Hälsa

Riktigt taggad att träna idag..
Får se om Annelie masar sig ur sängen idag..Hon skickade inatt att hon hoppar solningen och att jag ska ringa när vi är på g till gymmet.. ;) Hoppas du vaknar då gumman! ;)
Men Malin följer iaf med och både solar och tränar och det känns bra..
 
Har börjat morgonen med gröt..
Och kaffe, annars vaknar jag inte :S
 
När jag vaknade imorse och kikade ut så snöar det..Förstod förstås att det skulle komma ett bakslag, men man blir ju lite down, har ju haft några lite vårliknande dagar..
MEN, vintern är ju faktiskt inte slut! Barnen har ju inte hunnit åka skridskor än och vi har inte hunnit åka tillräckligt med pulka :D *haha*^Så det ska vi ju hinna med lite till innan det smälter bort..Eller vad säger ni? Fick dessutom 2 kassar med skridskor av min mosters man, måste kika igenom dem om det finns skridskor till barnen där i så jag kan åka ned och slipa dem och kolla snörena och så...Vill ju att barnen ska lära sig åka skridskor :) Lika bra att börja i tid ;) Fast kanske inte pressa så hårt som Geena Davis i Long Kiss Goodnight ;) Riktigt bra rulle för att komma in på ett annat ämne :) Förresten, igår började Sveriges Mästerkock..Jag är en sucker på matlagningsprogram :D Och sedan kom det en bra serie för att vara svensk, i 3 delar med Per Moberg, Inkognito. Idag kommer andra delen som jag missar såklart p.g.a jobb! Men jag undrar hur min kära kollega Nina har sovit inatt ;) *haha*
Hoppas jag hinner se Mästerkockarna iaf!
 
Dags och kolla vedpannan..Lite kallare nu igen..
 
Ha en bra dag!

Söndagen den 6 januari 2013

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag som sagt till Nyköping......
Och med min vanliga tur så var ju INGA affärer öppna!
Jag höll på och få tuppjuck...
Men tur i oturen så var ju iallfall Åhlens öppet och jag hittade ett par stövlar till mig som det var 50% rea på!
Jag som hade tänkt köpa endel vardagstoppar..MEN det var skönt att komma hemifrån och lufta sig lite..
 
När jag kom hem blev det tonfisksallad till middag..Med hemmagjord vitlöksdressing..
Men efter att jag ätit sallad så blev jag frusen..
Inte bra och äta sallad på vintern ;) *haha*
 
Idag har det jobbats och imorgon jobbar man kväll så då är det solarieöarna och träning på schemat! :)
Får även med mig 2 arbetskamrater..Skönt med lite sällskap även om jag gillar att löpa med musik..
 
Ha en skön kväll!

Igår = BF dag!

Kategori: Allmänt

Igår hade jag verkligen inte en bra dag måste jag säga! Eller till en början var den bra. Jag städade i 4 timmar, städade bort julen, bytte gardiner, dammade, plockade, bäddade rent i allas sängar, tvättade..m.m.Jag vet att jag ruttnar av att bara vara hemma, jag vill hitta på saker när man väl är ledig..Men när jag städat klart så var det ingen som nappade och jag känner hur det brister/kokar i mig! *GAAAAH* Jag fortsatte att tvätta, har ändå tvätt kvar idag...Hmm!
Jaja, hemmet är fint iallafall...
 
Idag funderar jag på att hitta på något i min ensamhet..
Antingen åka till Nyköping eller Ikea?

Mysdag vs Lyxdag

Kategori: Familjeliv

Idag har jag skämt bort ungarna lite. Först och främst åkte vi och klippte Nova. Både hon och Neo fick färg i håret, Nova rosa slingor och Neo en grön stjärna. Hade ju tänkt att ta hål i öronen på tösen men frissan hade slut på örhängen så hon bad oss åka till ett annat ställe. Och där var örhängena också slut. Nova blev besviken då hon var riktigt taggad att ta hål i öronen. Då bar vi vidare till nästa ställe som var stängt så då gick vi och handlade fredagsmys till övriga familjen. Chips och lösgodis.Nova var fortsatt besviken på att det inte blev några hål så då åkte vi en frisör här i närheten och frågade om de hade tid. Klockan 13 hade hon tid så då fick vi komma tillbaka. Barnen ville inte hem och äta lunch utan ville äta ute. Okej då tänkte jag så då blev de pizza till Neo, pommes till Nova och en sallad till mig. :) Neo i väntan på pizzan, då äter han pizzasallad. :)  Nova väntar på sina pommes frites.  Jag skulle ha en avocadosallad utan skinka! *suck* fick med skinka ändå! :Z Fick sitta och peta bort skinkan då jag inte orka lägga energi på att tjafsa. Sedan gick vi tillbaka till frisören och tog hål i öronen på tösen  Hon är såå lycklig! Men hon tyckte det gjorde ont!
 
Ikväll blire fylld fläskfilé, potatisgratäng och grönsaker..Och bea.sås.
 
Ha en toppen helg!

Gårdagen..

Kategori: Allmänt

Först hade jag en snabbvisit av Sandra. Som även hade med sig en julklapp till mig   Fick en leopardmönstrad filt! Hon vet vad jag gillar den där tjejen! :) Tack gumman! 
 
Efter det packade jag träningsväskan, försökte väcka Annelie (vilket inte gick nå vidare). Åkte och tränade ensam.  Efter det ilade jag hem till morsan och farsan och duschade av mig. Åt en snabblunch och vidare till frisören. Eftersom min frisör var ledig så fick C klippa mig denna ggn och jag är nöjd! Så jag behöver inte vara orolig för att gå till henne om det skulle vara så att min frisör är sjuk el har semester! Efter det gick jag till solarieöarna igen... Och sedan var det dags att jobba  Sen hem och sooooova...
 
Imorse klev jag upp 4.15!  Zzz, jag känner mig lagom sliten idag..Och nu efter jobbet känner jag en RIKTIG irritation måste jag erkänna, men de är nog mycket för att jag är trött..Ska nog slänga mig på sängen en sväng innan jag ska laga middag..Idag får familjen äta ärtsoppa och pannkaka..Jag äter nog kycklingsallad..
 
Imorgon är det dags att klippa lilla fröken, de kommer bli bra! Sen får vi se hur det blir med håltagning..

Efter jobb..

Kategori: Familjeliv

Efter jobbet igår så åkte jag till solarieöarna och sedan bar det av mot gymmet. Löpträning och styrka. När jag kom hem stod älsklingen och målade nere i källaren. Så jag traskade in i duschen och sedan la jag mig under min härliga värmefilt och somnade som en stock. När jag vaknade till liv kikade jag och Nova på Trollkarlen från Oz.  
 
Vi bestämde oss för att göra tacos till middag. Men vi hade ingen creme fraiche hemma. Så jag ilade iväg till affären för att handla det som fattades. Och när jag kommer fram till affären så har jag ingen plånbok med mig! MEN HALLÅ HJÄRNCELLER, har ni dött där uppe?? Var bara att åka hem och hämta plånboken och åka ned igen...
 
Idag ska jag försöka få mig en klipptid! Jag blir galen när jag är så långhårig! Usch! Ser skabbigt ut när det är små hårtestar på öronen. Sedan hade jag tänkt att åka förbi gymmet och träna lite om Annelie förmår sig att kliva upp ur sängen..Jag tror att hon skulle bli överlycklig om jag fick en klipptid just vid det tillfället vi bestämt att träna. ;)
 
Imorse blev det en ½ dl havregrynsgröt och en liten grov smörgås till frukost.
 
Nehej idag är det tillbaka till det vardagliga rutinerna, dagislämning..

1 januari 2013

Kategori: Allmänt

Nytt år!
Gick inte detta år väldigt fort?
 
Nu ligger alla, näe inte alla, och sover gott och kommer att vakna riktigt bakfulla. Själv sitter man här i ottan och äter yoghurt med kiwi och solroskärnor. Hade ni ett bra nyår? Jag somnade 22.15..Men jag vaknade till vid kvart i tolv och då var barnen och gubben vakna fortfarande...? Jag hörde lååångt bort att de skålade in nya året. Så rolig var jag. Men jag pallade inte vara vaken. Hade ju jobbat och dessutom skulle man upp tidigt idag för att åka och jobba. Och eftersom man jobbar som man gör så måste man få lite sömn annars är man inget vidare trevlig! Men gubben hade städat av här hemma när jag var på jobbet, hade gjort landgång dessutom! Jag åt på grovt bröd och resterande på ljust landgångsbröd. Eller när förresten..Neo åt mörkt bröd precis som jag! Honom är det ordning på ;) Räkor skulle han ha oxå. Och en massa pålägg och paprika. Men inga ägg mamma, för det är jag allelärgisk mot sa han. - Ja, du är ju det lilla gubben.
 
Träningsväskan är packad och solkortet är nedstoppat.
Idag blir det sola och träna efter jobbet!
 
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!