carolinenågrakgmindre.blogg.se

Här kommer ni att få följa min vardag efter en GBP OP som förändrade mitt liv till det bättre. Lever med 2 "små" trollungar och en "lurvig" man som alla 3 ligger mig varmt och hjärtat!

Vrida fram klockan..

Kategori: Allmänt

Då är det sommartid som gäller nu då..Men vart är våren? Imorse när jag vaknade strax innan halv sju så klääde jag på mig och åkte till gymmet..Men fy fasen vad kallt det var! -8 och så fick jag stå och skrapa rutorna för att jag skulle se ut..Jag landade på gymmet vid 7 tiden. Löpträning på bandet i 67 min..7 min på hastighet 7 i motlut 1,5..Sen 60 minuter på hastighet 9-12..blev 1,2 mil..Efter det blev det ben och mage..Sköönt! 
Det var dött på gymmet när jag anlände.
När jag kom hem från gymmet blev det frukost och dusch sen på 15 års firande. Mitt gudbarn blev redan 15 år! Hon blev lite generad över presenten :) Gav henne pengar och kondomer :D 
Neo blev helt slut, han somnade över en pall hemma hos min moster. :) Fick bära honom bort till bilen, dessutom hade vi ställt oss en bit bort. *pjuh* Så lite armträning har det blivit idag med :D
 
Igår var ju Nova hos frisören och hon var såå nöjd efteråt. Hon kände sig som en prinsessa.
 
 
Vi hade en trevlig lunch hemma hos svärföräldrarna igår.
God mat och massa trevliga samtal.
 
Barnen gick ned en timme innan vi skulle vara där. Så jag och karln passade på att gå på en pw runt halvmilen. Så det blev 2 rundor igår :D Först springa halvmilen och sen pw.
 
Idag såg jag att jag lyckats få min orkidé att blomma om som jag fick av kära Nina!
Känns lite skoj :)
 
Imorgon vankas det jobb igen. Men jag slutar ett så det är en kort pass men ändå extra pengar vilket inte är fel! :D
 
Nehej, dags och glo på mästarnas mästare..
Ha det!

Påskafton

Kategori: Allmänt

Morgonen startade med 5 km löpning..Var ute efter kl 6.00 imorse. Ingen ute och man kan se ut hur man vill, haha! Syns väl på kortet?! ;P Men fasen vad skönt det var! Har ätit havregrynsgröt och nu dricker jag en kopp kaffe. Har såklart duschat av mig innan jag satte mig för att äta! Jag undrar hur käre Jonte mår i sina ben idag? *hehe* Har skickat sms för att kolla av läget, men han kanske inte kan kliva ur sängen? Eller också tar han igen sömnen från igår :D
 
Gulliga Camilla ska klippa Nova idag kl 11 och det är verkligen behövligt! 
Efter frissabesöket är det påsklunch hos svärmor och svärfar.
 
Igår hade vi tant Viola och hennes lilla Nebo på besök och det var hur mysigt som helst! Tyvärr så glömdes det bort att ta foton. 
Vi bjöd på frallor och en massa tillbehör till. Jag tror att både Viola och Nebo var nöjda :) Nebo fick lite leverpastej och annat gott han med. 
 
Imorgon måste jag åka och storhandla mat. Det är verkligen eko här hemma. Satt och skrev matsedel igår och inköpslista. Hinner inte åka och handla idag, men som tur är så får vi lunch hos svärföräldrarna ;)
 
Nehej, dags och reda ut tösens hår..Innan Camilla ska gå loss i det! :D
 
GLAD PÅSK!

Att störa sig på folk..

Kategori: Vikt/Hälsa

Det måste vara den såkallade "svenska" avundsjukan som gör att man irriterar sig? Eller vad är det som är på tok? Man får inte göra som man vill på social media utan att folk ska reagera på det. Igår vimlade det ett twitter inlägg som Joel Kinnaman lagt upp på sin twitter på instagram. Träning ska vara blod, svett och tårar. Inte fruktsallad, kesella och instagram. Men what the f*ck! Jag skiter i om folk lägger upp träningsbilder eller "mat" bilder på ig. Jag gör det själv! Och jag gör det inte för er skull! UTAN min egen! Om folk orkar störa sig på det så var så god! Jag lägger absolut inte upp bilder för att få medhåll eller bli omtyckt av någon/några. Jag gillar att "följa" folk som lägger upp träningsbilder och matbilder. Det gör jag för att jag är själv intresserad av det. Men det gör inte att jag måste "trycka" ned någon! Tvärtom, jag peppar folk och talar om för dem att de är duktiga! Och bara för att jag gillar att träna och äta hälsosamt så betyder det inte att jag tycker att alla andra ska äta rätt och röra på sig! Jag tycker om människor för dem de är och inte hur de ser ut!
 
TACK FÖR MIG!

Solen..

Kategori: Allmänt

Solen skiner..Men det är riktigt kallt ute! *burr*
Både lördag & söndag morgon har det blivit pw halvmilen runt..Skönt men kallt! Men det är ju bara att klä sig rätt eller gå snabbare ;) så man håller värmen. Jag klär mig hellre lite tunnare och gå snabbar för att få upp flåset och hålla värmen. Fast jag har svårt att få upp flåset genom att powerwalka, jag är ju van att löpa och då ger inte pw mig så mycket. Men jag tänkte att jag inte ska springa när jag känt av halsen och varit halvsnorig. Konstigt det där? Jag hade ont i halsen i fredags när jag kom hem från jobbet, men i lördags när jag vaknade hade jag inte ont i halsen men var lite småsnorig, igår morse när jag vaknade hade var jag bara lite snorig under dagen var jag inte speciellt snorig. Jag är täppt i ena näsborren idag. Men idag ska jag till gymmet efter dagislämningen. 
 
Igår var vi ute hela familjen i ett par timmar. Vi försökte få fart på vår rishög som vi samlat på oss under förra hösten. Men det gick inget vidare halva högen brann och det blev ingen korvgrillning som vi hade tänkt så det blev lunch inne. Efter lunchen blev det film mys. 
 
Fick min inkomstdeklaration..Yey! Det var ju upplyftande?! Räknade ut milen till och från jobbet och det går väl jämnt ut. Så jag slipper ju iaf betala tillbaka.
 
Som sagt det blir gymmet och sedan blir det jobb. Kortkväll så det är skönt!
 
Ha en mys Måndag!

Under reklampauserna..

Kategori: Allmänt

Igår kväll var det final av Gladiatorerna..Nova tyckte inte om att det var sista programmet av hennes favvo fredagsprogram..Men under reklampauserna så busade vi till det..
Jaa, man måste kunna bjuda på sig själv! Jag är en person som inte är rädd för att bjuda på mig själv..En bra egenskap tror jag? Imorse vaknade jag som vanligt 5.11 men jag lyckades somna om och sov en timme till. Hade tänkt att jag skulle åka och träna, men jag vågar inte riktigt eftersom jag är lite småsnorig och har halsont! Och jag vill definitivt inte bli sämre, jag känner att jag redan har haft "skiten" och vill bli av med den så fort som möjligt! Men det kryper inombords på mig och jag känner att jag måste röra på mig! Så jag tror att jag ska ta mig ut i kylan på en pw. Det skadar ju inte! Men tror jag väntar på att graderna ska sjunka lite. Det är -12 här hemma! Men solen skiner och det är nice!
 
Idag är det dags för funky kidz! Det blir väl jag som åker med tror jag.
 
Nehej, jag är rastlös..Ska jag gå ut nu eller vänta?

Med kudden kvar i fejset..

Kategori: Allmänt

Jag vill inte, jag vägrar..
Men faktiskt när man väl klivit upp ur den där varma gosiga sängen och ätit sin ½ portion med havregrynsgröt och en kopp kaffe så har man vaknat till liv. Kliver i sina träningskläder och peppar sig för gymmet! Fasen, så skönt det ska bli och få komma och kötta loss! Ge kroppen en rejäl omgång! Jag hoppas att Annelie dyker upp ;)
 
Gårdagen var en riktig mysdag, det byggdes med lego, målades med vattenfärger och vanliga färgpennor.
Neo har målat en konstig maskin
Nova målade en mamma med sin unge
 
När vi målat en stund så klev Neo med raska steg upp ensam, fast besluten om att gå ENSAM! Ingen annan fick följa med. Och jag smög upp efter en stund, då jag vet av erfarenhet att han är en riktig busunge! Men jag möttes till min förvåning av en lila kåldolme.
Han hade alltså klämt in sig i Novas klänning och somnat, med armarna i klänningen. Och det tog inte lång stund innan han vaknade i ren panik av att han satt fast :D Efter att han vaknat så var han inte sådär superduper glad, men vi gick ned och barnen fick lite muffinsmellis och så fortsatte vi måla i målarböcker.
Jag ritade en liten pojke i traktorn och Neo frågar vad jag håller på med! :D Jag svarar att jag ritat honom i traktorn och ungen börjar stortjuta och blir arg och säger att han inte har sådana fula öron som står ut. Utan han har fina platta små öron. Nog om det!
Nova frågar mig om jag kan rita ett huvud likt en prinsessa och jag gör det, men jag sitter och asflabbar när jag ritar. Man har verkligen kommit av sig med att rita "fint"
Men Nova blir glad, men efter en stund så börjar hon gråta. Jag frågar varför hon är ledsen? Jag är ju helt värdelös på att rita fint får jag till svar. Jag kan inte rita lika fint som du, och jag vill ju svara att det jag ritat inte är så värst fint. Men enligt hennes mening är den ju superfin och skulle få ännu mer prestationsångest över att man måste rita ännu finare. Så jag svarar Nova, mamma är mycket äldre än dig och har hunnit öva i många år på att rita. Du ritar så fint du kan i din ålder. Mamma blev också avundsjuk på sin mamma när hon ritade mycket finare än vad jag gjorde när jag var sex år. Man får öva öva öva. - MEN, jag vill inte öva..Jag är helt värdelös! 
 
Ja, det hela slutade alltså med gråtkalas! Inge mer rita med barnen? Eller inge mer rita när de är trötta.
 
Att apa sig framför kameran är superskoj!
Mammas små älskade trollungar!
 
Nova har alltid varit en vetgirig unge, hon vill veta var, när hur om ALLT! Nu har hon börjat fråga hur bebisarna kommer in i magen, hur bebisarna kommer ut m.m. Hennes kära pappa tycker det är liiiite småjobbigt med dessa frågor ;) Men jag svarar så gott jag kan. Men det där med hur bebisarna kommer in i magen får nog vänta några år till. Häromdagen frågade hon t.e.x vad homosexuell är. Jag svarade och hon var nöjd med svaret.
 
Nehej dags och klä på trollisarna...
 
Ha en bra dag!
KRAM!

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Jag har inte uppdaterat på länge då jag inte haft direkt mycket att skriva om..
Var ledig onsdag och torsdag, och sedan har det varit jobbhelg! Var "ledig" igår, hade planeringsmöte på jobbet. Och idag är vi lediga. Städ+tvätt+handling står på dagens agenda! Diskmaskinen har valt att lägga av så jag har endel disk att diska upp må jag säga, en diskmaskin fyller mycket disk. Det har lagt sig ett vitt täcke ute och det flesta hade önskat sig en tidig vår. Men så blev det inte! Nu har det snöat ett par dagar och det känns som att vi får vänta på våren! Vännerna har klämt ut sitt tredje barn som blev en till liten prins. Hääärligt, och stort grattis till dem! Och han kom på dagen! Han höll tiden ;) Igår var jag på house of lola och jag skulle inget handla meen de har ju endel snygga kläder så jag var ju bara tvungen att köpa 1 tröja. Jag vill även köpa en tisha och 1 kavaj och en cardigan. Sedan skulle jag vilja ha chinosen som var baggy men det var i fel färg, får se om de kommer in i en annan färg så kanske man kan slå till. 
 
Nehej dags och ställa sig och diska lite!
 
Kram på er i snöyran!

Tisdag den 12/3

Kategori: Allmänt

Igår var det en riktigt omtumlande dag.
Men man är glad att man har sina arbetskamrater i just dessa stunder.
Endel tårar fälldes från personal samt anhöriga och boende.
Att vara stark och trösta tills någon frågar hur det är gör att man bryts ned i molekyler. Vissa stunder klarar man av att vara stark och bara trösta och finnas som stöd. Men när relationen ser annorlunda ut så blir det automatiskt tyngre. Det var skönt och kliva av igår och stiga ut ur entrén och sätta sig i bilen och åka och hämta barnen från dagis, men jag var lite disträ. Först höll jag på att köra på en farbror, sen höll jag på och krocka med en bil i rondellen och även köra ned i diket. Oops! Blir sådär när man tappar fokus och tänker på annat. LIVSFARLIGT! När jag kom fram till dagis så var barnen ute och lekte, YES! Lättare att få med dem! Ha ha! Trodde jag ja, visst jag slapp klä dem! MEN! Jag fick till slut lov och ta Neo under armen och stega med raska steg mot bilen, ungen var lerig från topp till tå! Så jag såg ut som en lerbobba när jag till slut kom till nedre utegård där Nova var och lekte med sina kompisar! Sen var det nästa strid att bekämpa! Men till slut fick jag med dem! Neo skrikandes i famnen och Nova grinandes. 3 lerbobbor satte sig i bilen. In med ungarna genom källaren, av med overallerna och in med dessa i tvättmaskinen. In med trollungarna i duschen! Nova var t.o.m lerig i ansiktet! Jaja, skitiga barn är glada barn! ;)
Sen var det bara att ta tag i hennes skatbo i skallen..
Men det gick bra iallafall.. :D
Efter middagen fick jag hjälp av min man, han knäckte min nacke och gav mig lite behandling..Skönt! Somnade som en stock klockan 21 igår, vaknade 6.15..av att en liten Neo kröp upp bredvid mig i sängen! Mys!
 
Nu är jag ledig i 2 dgr innan det är dags att gå på jobbhelg..4 dgrs helg! Hua! Och vad vaknar man upp till idag?! Joo, snöööö! Usch vad jag är trött på detta vinterväder! Men våren kommer väl någongång! ;)
 
Nähe..Ha en underbar Onsdag!

Jag kan inte..

Kategori: Allmänt

Direkt påstå att jag är pigg efter denna 3 dgrs ledighet!
Kan känner mig mer död än levande..
2 kalasdagar i rad..
Men jag vet att tösen är SUPER nöjd efter denna helg! Det är ju några år sedan vi kunde ha kalas för henne, vi har ju prickat in 3 år i rad med att vara sjuka på hennes födelsedag! Det är ju den tiden på året känns det som. Har det inte varit halsfluss/öroninflammation så har det varit feber/influensa eller magsjuka..Men i år har vi lyckats pricka in att vara sjuka innan! ;P Så lilla fröken var så nöjd att kunna ha sina kompisar här på kalas och dessutom släkten igår. Men mamman som får styra upp d.v.s städa, baka, förbereda m.m. är slut! Och ikväll är det dags att gå och göra lite nytta på jobbet! Innan är det dagislämning och gymmet som gäller! 
 
Solen skiner och termometern står på -15! Hua! När ska värmen komma eller den riktiga värmen får vi vänta på i några månader..Men vårvärmen..Jag längtar efter att kunna gå upp i ottan och ta en löprunda när fåglarna kvittrar och inga bilar är ute, bara tyst och fridfullt..
 
Nehej jag har inte riktigt tid att sitta här.. :O
Dags och sätta fart!
 
Ha en toppen måndag! 

Kalashelg!

Kategori: Familjeliv

Igår vaknade jag strax innan klockan sex. Klädde på mig, drack min celcius och drog till gymmet. Var där strax innan halv sju. Sprang i 40 min och körde armar/axlar/bröst/mage i ca 30 min. När jag gick därifrån skakade mina armar för jag var totalt slut. Efter 6 v sjukdom var det dags att sätta fart igen, trodde att jag skulle ha värre träningsvärk idag. Men det är inte så farligt! Det är bröstmusklerna som "värker" lite. ;) När jag klev innanför dörren hemma så gjorde jag min ½ portion havregrynsgröt och tog mig en kopp kaffe. Sen var det dags att börja steka pannkakor och göra i ordning för att Novas dagiskompisar skulle komma! :) 10 st blivande 6 åringar skulle komma hit och kalasa för Nova. Och det gick hur bra som helst! Nova var nöjd och glad efter och mamman och pappan helt slut! ;) Jag somnade på soffan i ca 20 minuter innan det var dags att ta sig till Trosa med Nova för att dansa med Funky Kids. Efter dansen sa lilla fröken att det hade varit den bästa dagen! :D
 
Idag kommer mormor/morfar, farmor/farfar, gammelmormor Gunnel m.fl hit för att fira tösen. Men jag vet inte så många fler som kommer. Men jag har ju mycket bakverk att bjuda på :D
 
Dags att plocka undan. 10 st 6 åringar stökar inte lika mycket som 1 blivande 4 åring! :P
 
Ha en bra söndag!

Igår 7/3

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en riktigt pissig dag och inte blev det bättre heller på förmiddagen! Jag var så arg och frustrerad att jag skakade! Varför går jag inte in på här på bloggen. 
 
På morgonkvisten väckte jag min lilla prinsessa som fyllde 6 år med sång! Hon kramade mig hårt och sa -Hej mamma! Vart är mina paket då? Haha! Ungen min, hon fick en liten present när vi klätt på och klara för att åka till dagis. Hon var överlycklig, hon fick Loreens cd. När jag kom hem från jobbet så var barnen nere hos sin farmor och farfar. Farmor/svärmor ringde till mig på jobbet och frågade om hon kunde få hämta barnen för att hinna fira tösen innan hon själv skulle på dans. Så fick det bli! Så när jag kom hem var det en lycklig lite tös som hade fått presenter! Moster high dockor, pysselbok, örhängen m.m.
På kvällskvisten "slängde" jag in ungen i duschen och bytte örhängen. 
Hon var rädd för att det skulle göra ont att byta örhängen. Men när jag fått loss läkningsörhängena så sa hon att det gjorde ju inte ont :)
 
Igår kväll var det dags att tömma tårkanalerna igen. Sofias änglar får jag bara inte missa.
 Nehej, dags att sätta fart med städning och tvätt och bakning..
 
Solen skiner!!!
Ha en underbar Fredag!
 

TJOHOO!

Kategori: Allmänt

Morgonen startar med bajsfest..dvs..Kladd och klet i badrummet och ungens ben täckta med detta bruna smörj! Tror han att det är hudlotion kanske?
Dessutom har han klippt en liten tofs uppe på skallen!
Help me!
 
Jaja, ungen och badrummet är nu rent..
Vi ska lämna storasyster på dagis och sedan bär det av att åka och storhandla mat och det sista innan kalasandet i helgen. Sedan är det bara hem och sortera in allt i skåpen. Sedan är det dags för kvällsjobb igen.
Imorgon 7.30-16-30.
Fredag städ och bakdag (och alla andra sysslor)
Lördag kalas
Söndag kalas
 
Och sedan var helgen förbi..
Och dags för jobb igen..
Stress stress stress..Näe, inte så farligt..Bara mycket att göra..
Dags och göra kidsen i ordning..

Baka baka liten kaka, rulla rulla liten bulla..

Kategori: Allmänt

Gjorde kolatårtan relativt klar, bara att dekorera den..
När jag lämnat Nova på dagis, så gjorde jag citronrutorna klara också..
Sedan blev det havreflarn..
Är det meningen man ska baka mer? Vet ju egentligen inte hur många som kommer på söndag. Men jag slänger nog ihop en kladdkaka till. Men det gör jag nog på lördagskvällen tror jag.
 
Har fått i mig lunch. Omelett, vitlöksstekta squashskivor och finsk korv.
Imorgon kväll blire träning! Efter jobbet..

Jahopp!

Kategori: Allmänt

Då var det Måndag igen!
Helgerna går verkligen rasande fort! Och helgen som kommer, kommer garanterat gå fort och man kommer vara helt väck tror jag! Kalasande både lördag och söndag! Skulle behöva klämma in en storhandling också! Har bytt och pusslat denna vecka p.g.a att Neo har vattkoppor och för att jag ska slippa ta VAB. Så det blir 3 kvällar i streck. Men de är ju bra att man har bra arbetskamrater som kan byta med en när det kniper! Funderar på om jag och Neo skulle ta och storhandla idag efter dagislämningen. Eller om vi tar det på torsdag? Fredag är vi lediga också men det innebär att jag får handla med 2 barn istället. Skulle behöva stå och baka på fredag! Jaja, vi får se hur jag löser det hela. ;)
Pussla pussla pussla..Jag vill ha allt under kontroll och planera..Sån är jag..
 
Ha en så bra Måndag som möjligt!

I baktagen..

Kategori: Familjeliv

Idag blev det en ordentlig bakdag!
Bulldegen på jäsning..
Medan det jäste gjorde muffins, äggfria förstås..delvis för att kunna göra arraksbollar..
Efter det gjorde jag arraksbollarna till Jontes förtjusning..
Kommer nog få göra en sats till misstänker jag då det "bara" blev 12 st..
Kanelbullar, men blev ju förstås vaniljbullar också! Jag vet att Katja tycker mer om vanlijbullar..
Efter det påbörjade jag förberedlserna för kvällens middag, rotfruktsraggmunk..
När jag stekt klart dem..Blev det till och börja koka kola till kolatårtan..Och samtidigt göra en kladdkaka, äggfri den med!
Jag vet den ser ut som en koblajja ;) Men jag hoppas den är okej att äta..
Kolatårtbotten är klar för kolan som ska koka i 3 timmar 15 min.. :D Och ska svalna över natten..Så tårtan får jag färdigställa imorgon inte helt dock..De ska ju vara en massa annat jox på också..Men det får jag ta på lördag förmiddag..
 
Nu sitter jag här och pustar ut..Blev lite trött måste jag erkänna ;)
 
Nehej återgå till spisen!
 
Hej!
 

Söndagen den 3 Mars 2013

Kategori: Allmänt

De var några dagar sedan jag uppdaterade bloggen. Men har inte haft så mycket att skriva om, och så har jag jobbat också och då är det ju inte mycket som händer i ens liv :D
 
Men igår var det dags för Magnus Uggla och jäklar vilken bra show! God mat och trevligt sällskap gjorde lördagen TOPPEN!
Jag klev upp skapligt! Och hoppade in i duschen!
Basen lagd ;P
Done! Men fixade inte att ha det röda läppstiftet! Kände mig precis som Maria Montazami sa när hon bar rött läppstift..
(som ett luder) :O
Redo för att åka mot V-ljung för att hämta upp finaste Nina!
Och både Nina och jag är HELT lost när vi kommer upp till storstaden! Två lantlollor i storstaden som ska försöka hitta från punkt a till b..Haha! MEN! Jag är riktigt imponerad! Vi hittade VÄLDIGT lätt och smidigt! Klev av pendeln, gick fel..Gick tillbaka, gick till tuben åkte en station klev ut och VIPS så var ju börsen där! :D Wohoo! En eloge till oss! Haha! Hade sett oss framför mig, två virrpannor som irrar omkring och tillslut får ta en bulle för att ta oss till börsen..Men icke! Vi virrpannor kan vara relativt fokuserade IBLAND också..
Virrpannorna på pendel till t-centralen!
Utanför börsen!
*blink blink*
Efterrätten har kommit in och showen ska börja!
Inga kort togs under showen då man var tvungen att stänga av sina mobiler! Och jag lyssnade faktiskt på det! Annars kan jag vara lite busig ibland..Men jag börjar nog bli lite gammal för att vara busig? Haha!
 
Men det var en toppen dag! Tack till Nina med sällskap!
 
När jag kom hem åkte snyggkläderna av fortare än kvickt och de sedvanliga myskläderna åkte på..
Onepiece och fårskinnstofflor is the shit! Haha!
 
Idag skiner solen! Funderar på att ta med mig barnen ut på tomten, synd bara att det är isgata här ute så med risk för att ramla kanske vi tar till baktagen istället och börjar förbereda för kalas nästa helg! :)
 
På återseende!
Ha en riktig myssöndag nu!