carolinenågrakgmindre.blogg.se

Här kommer ni att få följa min vardag efter en GBP OP som förändrade mitt liv till det bättre. Lever med 2 "små" trollungar och en "lurvig" man som alla 3 ligger mig varmt och hjärtat!

Nyårsträning...

Kategori: Vikt/Hälsa

Jag bestämde mig för att åka och träna idag.. :) Fasen vad skönt det är! Nu är musklerna helt slut, jag skakar vid minsta ansträngning :D Svettig och härlig bild ;) När jag kom hem blev de mellis Och nu blir det dusch! Och fixa i ordning mig för jobb..

Nyår...

Kategori: Allmänt

Måste säga att det inte känns som nyårsafton idag? 
Eller vad säger ni?
Ikväll är det jobba för min del..Vad ska ni hitta på? Bli packade som svin eller umgås med familjen äta en god middag och spela spel och titta på fyrverkerier? Eller kanske jobba som jag?
 
Igår var det en urmysig dag! Barnen satt som förtrollade när vi såg Disney On Ice. Det är 3:e året för Nova. Men 1:a för Neo. Och hans min när vi kliver in i "jordgloben" som Nova säger var oslagbar! En riktig liten lantunge som aldrig sett nå liknande! Haha! Man ser även när vi klivit in och satt oss på våra platser hur chockad han ser ut!
Neo undrar vad som är på gång tror jag! :D
Men han satt snällt hela föreställningen och tittade förundrat på skridskoåkande Kalle, Musse, Buzz Lightyear, Woody, Jessie, Mimmi, Kajsa mfl.
Barnen fick också välja en varsin sak innan föreställningen skulle börja.
Neo valde denna Mussekikare men Neo ville inte vara med på bild så syrran ställde upp :D
'
Nova valde prinsessan Tiana
Tyvärr gick det inte så bra att ta foton där inne..
Men vi hade riktigt bra platser! Satt på VIP platser.
Efter Disney On Ice åkte vi hem till mina föräldrar då min pappa lånat vår bil i veckan. Han var på begravning av sin syster, vilket verkar ha varit en tung stund i hans liv. Förståerligt. Han vill inte prata om det alls just nu. Men väl där hade mamma gjort i ordning mat till oss. Paj och sallad. Supergott! Och till min mans förtjusning blev det även fika, saffransbulle! Han åt 3 portioner mat. Och åt nästan hela bullen själv! :D Han var mätt när vi väl åkte hem. Haha! 
Barnen spelade Movie Lotto med mommo och moffa också. Och Moffa vann.
När vi hade fikat och spelat både Lotto och Wii så var det dags att torka golv :o Rören under diskbänken till blandaren gick sönder så det sprutade vatten i köket! Och det kom endel vatten kan jag tala om..Jag sprang och hämtade handukar, hink och mopp, pappa sprang ut till vägen för att stänga av vattnet..Kenta tog emot handukar och började lägga ut, jag och mamma moppade, moppade, moppade, moppade...och moppade..Vi ringde till min kusin som är röris som kom och hjälpte till och sätta dit en ny kran och massa annat jox som jag inte vet vad det heter :D
Och karln min blev nog lite orolig då jag inte riktigt vet vart jag stänger av vattnet om det skulle hända här hemma. :S Så det tyckte han att vi skulle kolla upp :) Och det låter ju bra!
Idag innan jobbet kommer vi göra lite landgång innan jag ska åka och jobba. Så det får bli lite mys innan jobbet. Sen vet jag inte hur det ser ut när jag kommer hem eftersom jag jobbar imorgon bitti igen! På onsdag börjar verkligheten igen för hela familjen, barnen ska till dagis och pappan ska återgå till jobbet. Skönt och återgå till rutiner igen! På fredag ska jag åka med Nova och klippa sig! Har även sagt att om hon vill ta hål i öronen då så ska hon få göra det! Har ju även emla salva hemma, hon är ju så harig att det ska göra ont! Men jag vet att hon gråter aldrig för saker som andra barn gråter för, som när hon ramlar och slår sig så gåter hon inte. Utan den lilla tösen gråter bara om hon inte vinner i spel, tävlingar m.m. :S 
 
Jaja, nu är det dags att sätta fart här hemma!
 
GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!
Ses nästa år igen!
 

Jag vet...

Kategori: Allmänt

Jag vet, jag vet, jag vet...
Har varit riktigt usel på att uppdatera! 
Så vi går tillbaka lite..
Har jobbar torsdag & fredag så det är inte så mycket att skriva om..
Fredags kvällen blev det faktiskt hämtmat från Grekiska Kolgrillen här hemma i krokarna..Och dessutom unnade jag mig 1 glas rött!
 Men innan jag skulle hämta maten smet jag in på Coop Konsum för att köpa lite bacon. Vem var där och handlade? Joo, Lars Ohly! Pepparkakor och grisöron..var några saker jag såg att han handlade! Haha! Han är en liten smilfink den där Ohly...
 
 
Igår hade jag planerat att åka och storhandla mat...
Jag vaknade halv åtta och tänkte PERFEKT då går jag upp och gör i ordning mig  för att åka och handla i lugn och ro..Öppnar ytterdörren och stänger den snabbt! Hua! Storm och regn..Jag väntade på bättre väder..Men tillslut fick jag med mig hela familjen för att storhandla!  När vi handlat klart smet jag in på Stadium Outlet för att handla handledstyngder för att ha när jag löper, MEN såklart hade de ju inga sådana där! Så på hemvägen så fick vi ju stanna vid hemköp då jag "glömt" handla vissa saker..(anledningen till att jag skriver "glömt" var för att det blir ganska stressigt när man har med sig familjen, de rusar i förväg med kundvagnen och jag plockar på mig som en galning och får leta efter dem.) Men när vi kom till hemköp och jag hade handlat de sakerna jag skulle ha sprang jag upp på intersport och där hittade jag handledstyngder!  Så nu jäklar! 1 kg:s hantlar..
 
Vi hade middagsgäster igår kväll! Mycket trevligt!
Vi käkade raclett, hade gjort rotsaker i ugnen. Palternacka, morötter, potatis, rödlök, vitlök, paprika, örter, pepparmix och innan servering så la jag på körsbärstomater och fetaost.. Till detta serverades chorizo, kycklingfilé, fläskfilé, halloumi, mozzarella, sparris, oliver, vitlökssås, aioli, bea.sås..Sedan bjöd jag på lite mousserande vin  Till efterrätt blev det snapsglas fyllda med pannacotta och chokladmousse med crisp. Tack Marie och Micke för en super trevlig kväll! 
 
Idag ska vi åka på Disney On Ice! 
Uppdatering kommer senare...
Dags och börja väcka barnen och fixa i ordning sig själv..
 
Ha en underbar söndag!

Dags..

Kategori: Allmänt

Mina lediga dagar gick enormt fort...
Idag är det dags att ta sig till jobbet igen...
Men innan jobbet tänkte jag ta mig ned till solarieöarna igen..Ikväll är det jobb med bästa Annelie. :)
 
 
Gårdagen..
Igår hade vi tänkt att elda upp vår rishög där ute..MEN, när vi kommer ut så regnar det..Tjoo! Vi försökte ändå att få fart på högen men det gick sådär måste jag erkänna, jag och barna åkte snowboogie istället. Shiit vad kul det var och fort gick det vill jag lova! Efter att karln försökt få fyr i brasan så kom han och joinade oss. Han tog pulkan och det gick oxå med en rasande fart! :D Man blir barn på nytt och ungarna skrattade glatt när vi busade loss! :D Finns inget som värmer mer än när man ser att barnen har roligt! :)
 
 

Annandag Jul..

Kategori: Familjeliv

På självaste julafton jobbade jag på förmiddagen. Efter jobbet åkte jag förbi mitt gudbarn med lite julklappar. Sedan åkte jag hem till mina föräldrar. Där mötte jag upp mina barn och min man, eller de kom ju förstås efter mig :) Vi kikade på Kalle Ankas Jul och efter det var det dags för tomten att dyka upp. Barnen vinkade glatt i föntret på övervåningen men hann inte ned till dörren förrän tomten hade gått vidare. Så han hade ju lämnat 3 stora kassar (sopsäckar) med julklappar och barnen studsade av glädje! :)  De sa att de måste varit riktigt snälla iår då de fick så mycket julklappar! Haha! Framåt åtta snåret på kvällen började vi bli rejält trötta och började röra oss hemåt. Och väl där låg det julklappar under våran gran! :D   Jag fick denna av min familj! Yeho! :) Och så fick jag en jättefin lykta och ett armband av mitt gudbarn!   Karln min fick present i julstrumpan på morgonen och jag tror att han var överlycklig!   Han fick en mobil av mig! På julaftons kvällen när barnen skulle gå och lägga sig bar Neo upp bilar som han fått i julklapp till sin säng! På juldags morgon kom han ned med dessa i handen   En traktor och en grävskopa! :)
Igår firade vi med svärföräldrarna. Jag bastade innan maten och det var sååå skönt!  Och äntligen fick jag mina efterlängtade fårskinnstofflor!!  Och en värmefilt! Ingen är gladare än jag :D  Det stod en heldel mat på bordet även hos svärföräldrarna  Även lilla Jozephine var närvarande  Jozz och jag var väldigt sociala igår ;)   Men när Så mycket bättre återträffen började så bänkade vi oss alla i sofforna   Idag blir det ganska lugnt här hemma. Jag har slängt in barnens nya sängkläder i maskinen. Neo var överlycklig så han fick spiderman sängkläder! :D Även svärpäronen hade köpt spiderman kläder. Haha!
 
Hoppas ni allesammans har haft en underbar jul!
 

24/12-12

Kategori: Allmänt

Inatt har jag sovit riktigt risigt! Usch! Så ikväll kommer jag garanterat efter att ha jobbat vara SUPER trött! Vi ska fira hemma hos mina föräldrar efter att jag slutat jobba..Vi får väl se hur det går att ta sig fram! :S
 
Jag vill önska er alla en riktigt god jul!!

Att jobba med döden..

Kategori: Jobb

På sätt och vis kan man ju faktiskt säga att jag gör det då jag jobbar på ett boende för "gamla" och det är ju liksom deras sista anhalt eller vad man nu ska kalla det..

Idag frågade en vikarie mig hur många döda jag har sett. Och det är ju endel måste jag säga. Hon ville aldrig se en död och framförallt inte göra i ordning efter livets slut. Och det är obehagligt och jag förklarade det att man oftast inte tänker på det i vaket tillstånd första gången man ser en död människa utan oftast kommer det i form av drömmar. Mardrömmar alternativt vanliga drömmar. Beror på om personen i fråga har haft ett jobbigt slut eller haft ro i kroppen. Man ser på ansiktsuttrycket. Det är jobbigt och kan vara skrämmande för en som aldrig sett en som ligger i palliativt skede som har mycket oro och ångest.

Idag är det inte accepterat att prata om döden? Varför?

Igår, Torsdag 21 dec 2012..

Kategori: Allmänt

Igår var det bestämt att familjen skulle dra sig uppåt södertälje för att handla nya hallmöbler och så fick det bli, men vi besökte även andra affärer. Och vilken snäll fästmö man är när man köper ett par nya skor till sin karl, jag är inte alltid en bitterf***a utan jag har mina ljusa stunder jag med ;) 
 Ett par varmfodrade Puma skor fick de bli! Neo var helt lyrisk inne på jula då han hittade en bil han vill ha av morfar, så vi skickade ett sms till honom :D  En röd ferrari :) Innan vi drog oss upp till södertälje så fick jag en fin kommentar av min karl...Att jag såg ut som monster high dockorna när jah sminkat mig med röd ögonskugga..Hahah! Hur ska jag tolka det?  På morgonen till frukost åt vi mysfrukost, Neo slafsa i sig ½ paket leverpastej och den skulle absolut inte ätas på macka utan på tallrik! Han slevade gott i sig 
 
Nehej dags och starta bilen så man kommer i väg i tid till jobbet!
 
Tjing!

Leka

Kategori: Familjeliv

 
Jag och tösen har lekt för fulla muggar! Lego Friends is the shit ;)

19 december 2012

Kategori: Allmänt

Idag händer det inte mycket! Snön faller ned igen och på termometern visar det -1,5. Imorse vaknade jag tidigt, halv åtta åkte jag ned till badhuset och solade lite. Jag vet att det inte är nyttigt att sola, men jag behöver få lite färg på kroppen så man känner sig fräschare och piggare. Efter solningen gick jag in på humbles och köpte lite färskt energibröd. Och 2 st tekakor till kidsen. Hem och koka kaffe, koka ägg, skära grönsaker och fram med smarriga pålägg. Vi har nämligen besök av farbror S idag. Pappan i hushållet och S ska jobba lite. De sitter nere i lillstugan och pratar och går igenom forskningsarbeten + lite annat tror jag. 
 
Imorgon blir det nog södertälje tripp för oss. Inhandla ny hatthylla och skohylla. Känns bra! Men jag skulle vilja tapetsera om och måla trappen och dörren, men målningen får nog vänta till våren/sommaren när man kan vara ute lite mer. Ska försöka hitta en tapet jag vill ha i hallen. :)
 
På fredag är det dags att jobba igen..4 dgr i streck..Yey! :D

Snart dags för 2 årskontroll

Kategori: Vikt/Hälsa

 Idag har jag fyllt i hälsoenkäten till 2 årskontrollen, imorgon måste jag ringa och boka tid för provtagning. Har även läst på om bukplastik m.m. och vad som gäller för att få hjälp med detta.  Men jag vet att landstinget jag tillhör inte bekostar min bukplastik då jag inte uppnår kriterierna för det landstinget. Man måste ha 12 cm överhängande hud och det har jag inte på långa vägar. Både positivt och negativt med de. Men men, jag får väl börja spela på lotto så jag kan bekosta kalaset själv! ;P

Tisdag 18/12

Kategori: Allmänt

Jaa ni nu är det inte många dagar kvar till jul! Barnen går och väntar, Nova räknar ner dagarna! Hon längtar till tomten kommer! :)  På tal om julafton och Kalle Ankas Jul så har det ju tydligen klippt bort scener från programmet jag minns sen urminnes tider! Är det inte galet? Vem f*n tänkte på att det var en neger som docka?  Jag tycker att man har börjat förstora upp saker..Så fort man säger neger, turk, finne m.m. så är man rasist? Men hallå?! Jag är finne och jag tar inte illa upp om någon kallar mig finne, jag ÄR ju finne..Jag kallar inte personen i fråga rasist för att de kallar mig finne. Alla utlänningar skapar detta själva tycker jag! Var en STOLT utlänning!
 
Att man inte får sjunga Du Gamla Du Fria på skolavslutningarna är ju också helt galet! Vi är/bor i sverige, de är deras nationalsång! Ta seden dit man kommer?? Vad hände med det? Jaja, nog skrivet om det....
 
Jag har iaf på morgonkvisten varit på gymmet och sprungit i 1 timme och sedan blev det lite magövningar i 30 min..Skönt, nu känner man sig nyttig :D  svettig och härlig påväg hem och duscha! Imorse blev de bara havregrynsgröt, lingon och mjölk till frulle och ett halvt glas tranbärdryck  Första koppen kaffe tog jag vid halv tolv  efterlängtad! ;)
 
Idag får jag äntligen överlämna dagisfröknarnas julklappar! Barnen går sista dagen på dagis idag sedan är de lediga i hela 12 dagar! Lite jullov behöver ju dem också!
 
 

Semester..

Kategori: Allmänt

Åhh vad skönt det är med semester! Jag känner att jag verkligen behöver vara ledig lite. Skjutsade barnen till dagis i morse och sedan åkte jag upp och besiktade min pärla Och det klart att hon gick igenom ;) Haha! Men innan jag skulle till besiktningen så hastade jag in på Coop i södertälje för att handla  och  När jag kom hem så åkte jag med svärmor till simhallen, men jag solade och sedan bastade jag såklart :) Efter detta blev de färgning av mitt hår. Och denna gången är jag nöjd igen! Ingen gulhet i håret! Jag har tvättat tvättat och åter tvättat så nu har jag endel tvätt att plocka upp 
 
Imorgon ska jag köra barnen till dagis sedan ska jag åka och träna. Ska bli skönt, får se om jag hinner åka ned och sola en till sväng också, behöver ha lite färg på min blekfeta kropp. ;) Framförallt så känner man sig piggare & fräschare när man får lite färg...
 
 

Debatt..

Kategori: Vikt/Hälsa

Jag var tvungen att kolla på reprisen av debatt igår..Så det gjorde jag och jag satt som vanligt och blev förbannad över detta förbannade ständiga påhopp på feta människor..Eller det sa det ju inte riktigt rakt ut, men jag vet ju vad Katrin Zytomierska tycker om feta människor. De sitter och säger att folk blir fetare och fetare än vad de var för 30-40 år sedan..Ja, men konstigt då! De var inte den här ständiga hysterin på vad man ska stoppa i sig och inte, bla bla bla..Man åt vad man tyckte och rörde på sig..Sen har vi ju problemet med alla datorer/tv-spel/mobiltelefoner folk är mer stillasittande än vad de var förr! Så är det! Och sen bidrar faktiskt depressioner till övervikt, men de är ju oftast för att man tröstäter och folk idag är mer deprimerade än vad som kom fram förr. Men idag ska man vara så duktig, ha bra betyg, vara smal, vara snygg, ha perfekt hår, perfekta kläder, perfekt hy, perfekt kropp, ha ett perfekt jobb som är välbetalt m.m.
 
Varför får man inte vara överviktig? Om man mår bra när man är överviktig så är det väl upp till var och en, eller? Jag pratade med en barnmorska när jag var på cellprovtagning och såg att jag gått ned massor i vikt och grattade mig och frågade hur jag mådde m.m. och jag glömmer aldrig det hon sa - Idag är det mer accepterat att vara otrogen än att vara överviktig! Det är SINNESJUKT! Folk beter sig som om överviktiga skulle ha rabies eller nåt liknande! Skärpning!!
 
 
 
 
 
Hur ser man ut om man är perfekt? Finns det någon som tycker att man är perfekt???
 

Städa städa varje fredag och så varje jul...

Kategori: Familjeliv

Ja, idag har jag städat, efter en sovmorgon, lång för att vara jag, jag vaknade 8.45.. Har dammat, dammsugit och svabbat plockat fram julgrejer. Bytt gardiner i lekrummet och satt ihop barnens gran så att de kunde klä den, fin blev den och barnen blev så glada. :) Skulle behöva tvätta, har tvätt i drivor eftersom jag bytte sängkläder i allas sängar igår. Men eftersom svärfar och gubben min har stängt av vattnet för att kolla vad det nu var :o så kan jag inte tvätta! Men jag har ju hela kommande vecka på mig! :D Haha!
 
Imorse hade vi en riktig mysfrukost, kokta ägg, smarriga pålägg, yoghurt, havregrynsgröt, varm choklad, kaffe m.m. Och tända ljus. Tredje advent idag så det tredje ljuset tändes förstås. 
 
Skulle behöva hämta ut de sista julklapparna för att sedan slå in dem. Fick ett infall igår och köpte en julklapp till min kära gybe. Fast vi bestämt att inte köpa några julklappar till varandra! Men jag kände att han var värd en klapp eftersom han kollat in denna grej, velat fram och tillbaka om han ska köpa den eller ej, men han blir ju så förbannat snål mot sig själv! Så nu får han denna av mig! Hoppas bara att den hinner komma innan jul :) Är ju lite sent ute men men annars får han den efter jul :D
 
Hoppas ni har en mysig söndag!
 

Dop..

Kategori: Allmänt

 Redo att gå på dop..Det var ett riktigt skitväder när vi skulle åka till vhd för att samåka med mina föräldrar, det var redan då en bil ute på åkern..Men när vi skulle hemåt var det ÄNNU värre! Hua! Gick i 50 på motorvägen hem..Och från vhd 20-30..De var total kaos mellan vhd och gnesta! Man fick gissa var vägen gick..Dopet var trevligt! Julbuffé efter och fika förstås..Troy somnade i kyrkan medan den andra ungen skrek..Han sov gott efteråt också.. Han verkar så gullig den där lilla krabaten och väldigt snäll. Det var bara Nova och jag som åkte eftersom Neo är risig igen. 
 
Nu har jag bäddat rent i alla sängar här hemma! Skönt, ska nog ta och duscha stumpan, de är oftast skönare att lägga sig och sova då. Ska nog försöka duscha sjuklingen också! Tjing!

Fetma...

Kategori: Allmänt

http://www.svtplay.se/debatt/?tab=undefined&sida=1

Nu får jag sånt där härligt utbrott! Men frågan är väl VARFÖR är vi fetare idag än för 30 år sedan? Data, tv-spel, depressioner?

Jag har tyvärr inte tid att skriva mer just nu..Snart dop!

Pyssel..

Kategori: Allmänt

 Gjort en jätte julstrumpa där klapparna får plats ;)  Gjorde även en ängel. Nova var en tomte  En trött en.. :D

Varken tid, ork eller lust...

Kategori: Familjeliv

Nää, så har det faktiskt varit..Har inte haft tid, ork eller lust att uppdatera bloggen..
 
Men från och med idag är jag ledig i 1 hela vecka! Jag behöver verkligen det! 
 
I måndags jobbade jag kväll och jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde den dagen? Hmm, minnet är inte som det brukar må jag erkänna. Eller jag var ju faktiskt hemma med Nova tills jag skulle åka och jobba. Nova har varit lite halvrisig. Men hon blev ledsen när vi lämnade lillebror på dagis och hon inte fick stanna kvar. Nova hade även en läkartid inbokad på eftermiddagen för att kolla halsen. Men de var inget som tur var. 
 
På tisdagen var det dags för jobb igen och båda barnen fick gå till dagis. Kaos kaos kaos var det den dagen, många ringde sig sjuka och jag erbjöd mig att ta ett dagpass på onsdagen istället för en annan kollega som var sjuk. Sköönt, jag slapp kvällspasset!
 
Igår var det sista dagen innan semester! Wohoo! MEN, dagen gick som den gick..Jag tappade ut hela vitsåsen på golvet när det skulle serveras lunch till våra boende! Jag fick ila iväg till en annan avdelning och "låna" lite! :) Jaja, dagen fortsatte ungefär likadant.. :O Men jag går inte in på detaljer :D Igår var det luciafirande på jobbet, niorna kom och lussa för det gamla. Och man såg hur mysigt de tyckte det var! Även barnens dagis hade lussefirande som jag tyvärr missade :( Känns mycket trist men vad ska man göra när man jobbar!?
 
Idag skiner solen här hemma och det kommer små små flingor från skyn. Vi ska nog ut och skotta lite tror jag. Och lufta ungarna ;) På morgonkvisten har jag slängt på en maskin tvätt och färgat fransar och ögonbryn. Gjort ansiktsmask, epilerat benen, rakat mig under armarna (kul och veta detaljer va ;P)  men jag besparar er med att inte sätta upp en bild på min rakade armhåla..Haha! 
 
Imorgon är det dags för dop! Vi åker till Salem där lilla Troy ska döpas! Ska bli mysigt!
 
Ha en mysig dag! Ta hand om er...

Söndag och julpyssel..

Kategori: Allmänt

Innan det var dags för julpyssel hos svärmor fick jag ett mindre utbrott vi kan kalla det ett smärre psykbryt..Jag kan lugnt säga att jag blev påmind varför jag aldrig har leklera hemma! Det var smulor av leklera överallt på nedervåningen!  Men droppen som fick bägaren att rinna över var när lilleman har smulat leklera i hela sängen! Gaaaah! Jag sa högt att om jag får min semester beviljad så ska jag tamefaan åka bort! Idag är jag lugnare..Men jag hoppas att jag får den beviljad så jag kan koppla bort allt och bara ta vara på mig själv!
 
De var iallafall trevligt att pyssla igår... Julia och Nova hemma hos svärmor.  Svärmor, Elin och Jozz.  Jennifer. Men jag tog inget foto på min mamma då jag vet att hon avskyr att vara med på bild. :) 
 
 Ett blomarrangemang som jag gjorde. Sedan gjorde jag lite dekortage på en kruka  Gjorde lite annat smått och gott också. Men jag hann aldrig sy Novas och Neos stora julstrumpa, men vi funderar på att ha lite pyssel på fredag så då hinner jag nog sy den då! :)
 
Och mer snö har det kommit under natten. Jag har skottat snö på nedersidan. Jag har tösen hemma idag som är risig men ändå piggare än vad hon var i fredags. Vi pysslar  Men hon sa att denna bok var larvig lätt? Haha! Nu ska vi gräva fram en svårare som är från 7 år. :D
 
Idag är det jobb med fina N, hoppas hon blir glad..Jag har en liten överraskning till henne ;)
 

Kyla och andra advent..

Kategori: Familjeliv

Idag är det riktigt kallt ligger på -17..Hua! Men vad fint det är ute nu!  Eller vad säger ni? Så länge man slipper gå utanför dörren är det ju faktiskt lugna gatan ;) Men vi har inte sådär jättevarmt inne ska jag säga er. Visst de är ju inte isande kallt (eller jag tycker det) men de är väl 20 grader inne. Det kommer säkert komma en jätte kul räkning när den väl dimper ned i lådan! 
 
Idag är det dags för julpyssel hemma hos svärmor. Mamma, J & J kommer också. E, J kommer också vara där nere. De kommer bli mysigt! 
 
Igår var det ju kalas/pyssel dag hos moster, det var riktigt mysigt! Jag träffade även gulligaste T som just nu är minstingen i släkten! Men jag glömde ta kort på den lilla krabaten! Han var en liten charmknutte, inte speciellt svår att få att le. Och han verkade otroligt snäll och nöjd! :) Nästa helg är det dags att gå på dop. Då ska den lilla krabaten döpas. 
 
Neo följde med J ut i kylan, de gick bort till hedebyhallen och kollade innebandy. Det tyckte han var spännande! :) Och till Neos stora lycka var ju mosters äldsta son J hemma när vi kom dit :) Min ena kusins son T var där en glad liten sprätt som tog på sig sin spindelmannendräkt så fort han kom innanför dörren, och den dräkten var välanvänd vill jag lova ;) Så A det är bara att inhandla en ny ;)
 
Ha en mysig söndag!

Julklappar..

Kategori: Allmänt

 Imorse hämtade jag ut ett paket som jag beställt. Som jag ska ge bort i julklapp. Undra vem denna är till? :)
 
Nu väntar jag bara på att det ska levereras 2 paket till på posten...Sen är alla klappar klara..

....................................

Kategori: Familjeliv

Godmorgon gott folk! Min irritation och bitterhet håller i sig..Hemmet ser ut som en soptipp, smuligt och äckligt på golven! Leksaker överallt. Jag är den enda hushållerskan, städerskan, kokerskan, tvätterskan i detta hushåll, det är jag som planerar för mat, handlar mat, ser till att det är tvättat, ser till att barnen har nya hela kläder, varma kläder allt de behöver så att säga..De är jag som skjutsar till dagis och när det inte är jag som hämtar så är det svärmor. Vad skulle hända om jag inte gjorde dessa saker?

Jag orkar inte riktigt vara närvarande på jobbet egentligen, men jag går dit med glad min och gör mitt jobb..Sen går jag hem och lagar mat och efter det lägger jag mig i sängen? Kul va! Jag vill bara bli av med denna förkylning så kommer jag rymma till gymmet så ofta det går! Men jag har sökt semester så får vi se om jag får ledigt..Då blir jag ledig 1 v isådanafall och det ska bli skönt... Såhär ska jag se ut på min semester isåfall...Men inte någon öl..

Idag är det  hemma hos moster och dessutom firande för J som blev 16 år den 2 dec..Såklart glömde jag gratta honom! Jag har koll men ändå inte just nu...Jag grattade honom kl 03 natten till den 4 dec..Då kom jag på det! Jag jobbade den helgen som J fyllde år..Och det var liiiite rörigt på jobbet..Jaja, ingen ursäkt..Men jag glömde bort det i min snurriga hjärna...

Inne i en tråkig period...

Kategori: Allmänt

 Ja, jag känner att jag inte riktigt orkar med folk...Jag har jobbat och åkte hem och slöat, igår kväll somnade jag klockan sju..Vaknade vid tolvsnåret av att karlsloken snarkar så in i helvete!! *gaah* Idag har jag lämnat in en ledighetsansökan, jag känner att jag behöver vara ledig, jag pallar inte riktigt med att vara social och trevlig... :o Tur jag är ledig i helgen...He he..Men nu är det ju så att tösen blivit sjuk! Feber och halsont! Karln har vabbat idag! Men inte bokat en dr tid?

Fotbad..Snöööö...Begravning...

Kategori: Allmänt

Gårdagens fotbad satte nog fart på förkylningen.. Vaknade inatt av att jag var galet täppt i näsan! Men jag vill bara att det ska bryta ut ordentligt så jag ska bli frisk och börja träna igen..

Snön yr idag! De har kommit endel snö!  Det varnas för att man inte ska ta sig ut på vägarna! Jaha, och jag som ska jobba då?! Ska jag ringa och säga att näe, de varnar för att man inte ska ta sig ut på vägarna?!?! Tror ni att en chef skulle acceptera det? Nej, det tror inte jag heller! Jag börjar ju som sagt 13 idag, så jag hoppas de hinner ploga undan lite snö innan dess..Ringde till jobbet i morse och sa att jag tar ut min rast med en gång så jag kommer halv två..M som svarade att det var lugnt - KÖR FÖRSIKTIGT NU! Jag vet att du är RallyHarry men tar det lugnt och kom fram helskinnad! Ha ha ha! Kul att mina arbetskamrater tror att jag kör som en galning nu när det är som det är på vägarna ;)


Den 27:e är det dags för begravning..Men jag kommer inte att gå, även fast det var en nära släkting så kommer jag inte gå..Pappa kommer att gå själv och om det känns bra för honom så är det bra. Hade kunnat gå med för att vara ett stöd för honom..

Kommer ni ihåg?

Kategori: Familjeliv

Att jag skrev att jag förlagt min laddare till mobile med en viss misstanke att lilla busungen har tagit den? Igår hittade min käre karl den.....

Nova hade kommit och fråga om de kunde få låna en sax då Neo bundit ett snöre runt en bil och en dinosaurie i lekrummet och de kunde inte få loss snöret..Som tur är så kollade karln upp vad det skulle klippa..för lilla busungen hade nämligen tagit min mobil laddare och bundit fast grejer.... Men nu är den i säkert förvar igen ;) Förhoppningsvis ett bra tag...Den lilla mannen är bra på att hitta på bus ska jag säga er..Han har en förmåga att "leta" igenom min handväska också... :)

Bakstök..

Kategori: Familjeliv

Jag och barnen åkte till affären i morse för att inhandla ingredienserna till dagens lussebak. Såklart blev de tjafs på affären då en av barnen fick ta en jäst i sin lilla kärra, så det fick bli 2 st jäst. Men vad gör det? :) De är ju inte direkt dyrt så att säga..Så nu är lussekatterna inne på sin andra jäsning innan de ska in i ugnen..I år blev det inga traditionella lussekatter.  Blev en Ciabattadeg på jäsning också. Får vi se hur de blir, första  gången jag gjorde ciabatta så blev de inte sådär krispiga på ytan som de ska vara. Men nu ska jag testa att vattna brödet tidigare än vad jag gjorde sist. Det är ju några år sedan jag gjorde ciabatta. Kanske har bättre lycka denna gång? :P

Jul jul julklapp...

Kategori: Familjeliv

 Nu är alla julklappar klara, igår beställde jag de sista julklapparna! Nu håller vi tummarna på att de kommer i tid också! :) Annars vet jag inte vad jag ska göra ;P

Inte på topp..

Kategori: Allmänt

 Jag vaknade tidigare inatt av att jag drömde att jag tappar tänder..Då hade jag kvar halstabletten i munnen som jag somnat med i mun?!?! Livsfarligt jag vet..Men jag hade tuggat sönder den och trodde det var tandsmulor?? Herre...Jaja, sen vaknade jag vid halv tre att Nova står och ropar på Pappa..Somnar om vid halv fyra, vaknar vid halv åtta av att Nova ropar att Neo har kissat i blöjan..
 
Mer förkyld än igår..lite halvjobbigt med andningen och trött...Hmm! Humöret är på topp ;)
 
Idag hade jag tänkt att vi skulle baka lussebullar eftersom jag jobbade hela helgen + extra igår..Men vi får se vad vi hittar på. Det kommer mer snö idag..Men de ska tydligen bli mildare i nästa vecka? Men jag tycker nog att det kan ligga kring -6 och sedan få ligga till efter nyår..De skulle vara lagom :D Eller hur? ;)

Tjockisar..

Kategori: Vikt/Hälsa

Jag tror jag blir toookig! Ja, eller iallafall galet irriterad! Jag brukar nämligen ibland läsa Katrin Zytomierskas blogg. Och nu har hon börjat med och "hoppa" på folk som är överviktiga! Jag har själv levt som överviktig och har inte glömt hur det är! Jag sitter inte och dömer överviktiga de är inte sämre människor för att de går och bär på extra kilon. De är inte dumma i huvudet och det är framförallt oftast inte lata! Visst är vissa överviktiga det. Men de jag känner är absolut inte det! Denna gången hade hon hoppat på en kvinna vid namn Åsa som var med i första året av Biggest Loser Sverige. Det har tydligen stått om henne i tidningar de senaste dagarna. Vad hände med sköt dig själv och skit i andra?? Har man så tråkigt liv så man måste sitta och kritisera andras vanor och beteenden? Jag tycker att det är fel av henne att hänga ut personer. Visst skriv om tjockisar om det nu är så intressant MEN häng inte ut deras namn! De mår nog tillräckligt dåligt av att de är överviktiga! Sen att folk sitter och kommenterar att det är fel att man får GBP operationer och att staten betalar dem. Men vad skulle det inte kosta för samhället när alla överviktiga blir sjuka i sin fetma?! Och dessutom betalar staten andra saker som jag tycker är mindre viktiga....Jag tror att de flesta som fått sina GBP operationer betalda, själv har betalat endel skatt i sina dagar....Jag vågar påstå att folk vet inte vad de pratar om när det pratar om kraftigt överviktiga personer, har man själv inte varit där och mått riktigt dåligt av det så har man inte en susning...Man vet inte vad de har för genetiska drag, man vet inte deras livhistoria, man har INGEN aning om vad som orsakat övervikten eller vad de varit med om i sina liv...Sluta va så kritiska! Var positiv och var glad för personen som äntligen fått tillbaka sitt liv och kan njuta av det i fulla drag!
 
Det finns säkert exemplar av GBP patienter som inte riktigt var förberedda på vad detta skulle innebära. Men man måste tänka både 1-10 ggr innan man väl tar steget och söker sig till en dr för att göra en GBP. Är man inte redo att offra vissa saker i livet då är detta inte rätt.  
 
Jag avslutar detta inlägg med att hänga ut mig själv som dåvarande överviktig men inte mindre viktig person...Jag vägde vid denna stund 127 kg!
 
Jag skulle kunna skriva hur mycket om detta men då skulle detta inlägg bli väldigt långt!
 
Vill ni läsa om Katrins inlägg så gå in här http://www.katrinz.se/
 
 
Puss och hej!

Då var denna helg förbi..

Kategori: Allmänt

Helgen har gått relativt fort måste jag säga trots att jag är risig, idag vaknar jag upp med skallebank och snorar..Yey! Men de är bara att bita ihop, har lovat att jobba extra ikväll. Stackars ena arbetskamraten hade blivit biten av sin katt så illa så hon hade fått åka till akuten och där fick hon penicillin.:O Katter har vara lite sådär oberäknerliga. Och stackars A som jag jobbade med i lördags var livrädd när huskatten Sigge kom upp och ville ha mat. Ha ha ha! :D 
 
Kan inte denna förkylning gå över fort så jag kan ta tag i träningen ordentligt hann träna 2 ggr innan jag fick halsont och blev förkyld! *muttrar* Precis ätit 1 dl yoggi och ½ tärnat äpple nu 1 kopp kaffe. Jag har inte så mycket vettigt att skriva om just nu...Ha en underbar Måndag i kylan! :)

Uppe med tuppen..

Kategori: Jobb

Som vanligt när jag har jobbhelg så kan jag inte riktigt sova ordentligt. Jag vaknar alltid innan klockan ska ringa, vaknar ett antal ggr under natten och tror att jag försovit mig. Hmm!
 
Idag jobbar jag med fina N och fina A, känns som en bra helg! :) Hoppas bara den går relativt fort..Jag är inte riktigt på topp måste jag säga! Men jag är tyvärr inte den som stannar hemma i första taget..Eller det är väl positivt på ett sätt, jag förlorar inte så mycket pengar! Men hälsan kanske blir lidande? Ja ja, godmorgon på er! ;) 
 
Ha en underbar Lördag!