carolinenågrakgmindre.blogg.se

Här kommer ni att få följa min vardag efter en GBP OP som förändrade mitt liv till det bättre. Lever med 2 "små" trollungar och en "lurvig" man som alla 3 ligger mig varmt och hjärtat!

Valborgsmässoafton!

Kategori: Allmänt

Vad är det för er?
För mig ärligt talat så är det inget speciellt. När jag var betydligt yngre inbar det fest och fylla. Härja runt, synas och höras. Jag vet egentligen inte vad tanken är med Valborg? Jag må vara korkad...Gå och titta på en brinnande brasa är inget för mig. Barnen, vet jag inte om de skulle tycka det var skoj? Jaja, det blir lite godare mat idag och mys med familjen. Jag är ledig efter helgjobb och det känns skönt. Jag och en arbetskamrat ska åka och shoppa lite i eftermiddag. Jag hoppas på att jag hittar ett par jeans, nå snygga skor och kanske en snygg topp eller nåt :) Ska bara checka in kontot ;P 
 
Igår kväll planerade jag in att vi skulle storhandla mat. Vi åkte hela familjen till Maxi i Södertälje. Ungarna tyckte det var skoj. Eller rättar mig själv, Neo är alltid glad att handla och även att hjälpa till i allt man gör. Nova är som en liten tonåring just nu. Allt ät jobbigt, suckar, pustar och frustar och hon vill sova länge på morgonen m.m. MEN även hon tyckte att det var skoj. Hon vägde alla grönsaker, strök på inköpslistan. Så allt gick smidigt och bra. Vi åkte sedan hemåt och på hemvägen blev det drive in från Burger King. Och satan i gatan vilken dumpning jag fick,  Jag åt min hamburgare och Nova fick mina pommes! Jag fick inte behålla hamburgaren så värst länge, sen var jag tvungen att lägga mig i sängen. Jag somnade som en gris och sov till 6.15 imorse. 9 timmars sömn. Tackarrrr! ;P 
 
Imorse blev det min sedvanliga frukost. Havregrynsgröt och sedan kaffe. Vädret är inte det roligaste må jag säga. Men då kan med gott samvete pyssla inne.
 
Nehej, nu ska jag hänga upp tvätten!
 
Ha en toppen dag!
Kram

Torsdagen den 25/4

Kategori: Allmänt

Igår när jag vaknade vid sju bestämde jag mig för att städa och tvätta (som vanligt). När jag blev klar tog jag barnen och åkte och handlade lite. Vi gick in på intersport och köpte nya skor till barnen.
 
Och de fick välja själva vilka de ville ha! Försökte påverka Novas val lite grann då jag helst vill att skon inte skulle vara i tyg för att tåla väta lite mer. Men lilla damen var bestämd! Nu behöver de "bara" nya gummistövlar och lite tunnare jackor.
 
Till lunch blev det sushi. :) Så gott! Efter lunchen var det dags att åka till dr för att få allergimedicin på recept! Skönt och ha det gjort! Har även haft utslag på ryggen som har kliat som f*n som nu spridit sig över hela kroppen. Allergisk reaktion. Yey! Något som jag reagerar på men vad vet jag inte. :S Fick ta tavegyl. Trodde jag skulle bli tokig. Ställde mig i duschen och skrubbade hela kroppen. Fel fel fel, jag vet. Men jag var tvungen! Och vad skönt det var! :D Hade t.o.m gärna tagit ett sandpapper och rivit loss i värsta fall ;D
 
Idag har jag planerat att åka till Busiz med barnen eftersom vädret inte skulle vara det bästa. Ska försöka att lura med dem till någon sko affär ;) För jag behöver verkligen nya kängor! Mina är trasiga i dragkedjan och klacken är väldigt utsliten :D Välanvända :)
 
Helgjobb för min del..
 
Nehej, dags och göra något vettigt!
Kram på er!
 

Känslostorm..

Kategori: Allmänt

I fredags blev vi "Kobben" tillkallade på ett bråskande möte som var i måndags morse kl 8..Det var ju inga glada nyheter direkt! Och jag som inte mått så bra de senaste veckorna sjönk lite längre ned i det svarta hålet! MIn arbetsgrupp kommer att än en gång att splittras eftersom min avdelning kommer att stängas igen då det inte finns något vårdbehov?! Det är något jag kan tycka är mycket märkligt, men det är biståndshandläggarnas fel anser jag som inte "beviljar" de äldre flytt. Idag får man inte vara för pigg utan man kommer oftast in i ett palliativt skede eller vi en demenssjukdom. De känns som tiden rullade tillbaka ca 1 år då min gamla arbetsgrupp splittrades av andra orsaker dock. De blev 3 personer kvar av 8. Nu vet vi inte hur läget är, men vi vet att vi inte kommer få foten iallfall. Och det får man vara glad för i dessa tider! Man har varit ledsen, arg, frustrerad och nedstämd...

Long time no seen..

Kategori: Allmänt

Jag har varit urusel på att uppdatera..Jag vet..
Men först har jag varit uppslukad av 3 mycket bra böcker..och sedan har jag inte haft den bästa perioden..Jag har varit i en riktig down period ett tag..Men jag hoppas på att det vänder snart..
 
Förra helgen var jag ensam med barnen..På fredagen slutade jag tidigt, hämtade barnen, hem och packa väskan för att åka hem till barnens mormor och morfar. Tidigt på lördagsmorgonen så åkte vi iväg på dagskryssning. En urmysig dag över till Åland och hem igen. Men på tal om kryssningar! Ja, vad ska man säga? KÖTTMARKNAD! Alltså även på dagskryssningar?! När jag går med mina barn i varsin hand så är det karlar som raggar???! Herreguud! Busvisslar, blinkar med ögonen, kommentarer så man hör..Vad är det för fel? Det är då bitchen i mig kommer fram..*morr*
Jaja, nog om det. Barnen fick leka loss, det var i bollhavet, på ville viking disco, limbo med ville viking m.m. De handlade sjukt mycket godis! :D
 
Vi har även varit och bowlat, vi, arbetskamrater..Tyvärr var det två som var sjuka. Men vi andra hade trevligt ändå. :) Som tur var så blev Helen och Annelie på delad första plats..Och med tur menar jag att det var lika bra att Annelie var en av de som vann då hon är en riktig tävlingsmänniska ;) Ja, ni vet hur de går och surar annars ;P Jag kom på andra plats, Malin på tredje, Karin på fjärde och Annika på femte.
 
I torsdags hade jag house of lola party här hemma. Jag bjöd 20 pers och 5 st av dem kom. 8 st hörde av sig att de inte skulle komma, de övriga då?? Det är verkligen något som irriterar mig! Snark! Jaja, ingen idé att lägga energi på det!
 
Åhh idag är det ÄNTLIGEN dags att klippa sig igen! Skönt ska det bli! Efter klippningen ska jag hem och städa ur mig bil invändigt!
 
Ha en underbar lördag i solen...

4 april 2013

Kategori: Allmänt

Igår hade jag en underbar dag! Jag och barnen åkte till Södertälje för att shoppa lite nya kläder till dem och träffa Carro och Nona. Barnen var så glada att de fick välja sina kläder själva. Nova valde 1 klänning, 2 par sommarbyxor som hon själv kallar dem, trosor, strumpor. Neo valde 1 munkjacka, 1 skjorta, kalsonger. Jag hade tänkt att handla mer åt dem inne på HM, men det var verkligen kaos där inne och jag flippa på folk som inte lyssnar när man ber dem snäll att flytta på sig! Vi betalade och gick ut! Det första jag gjorde när jag kom hem var att gå in på deras hemsida och la in en beställning. :D haha! Vi tog hissen upp på övervåningen och där mötte jag svärmor som hade varit på ett ärende. Så hon frågade om hon skulle ta barnen och åka iväg med dem, så jag kunde handla i fred. Gulligt av henne! Jag gick raka vägen in på Lindex och hittade ett par jeans till Neo. Hittade en tröja till Nova, men stod och velade då jag vet att hon är otroligt kinkig vad det gäller kläder, tyget, färgen, motiv m.m. Det slutade med att jag inte tog den. Och tur var väl det! För när jag kom hem och visade henne den på deras hemsida så var den ju inte i hennes smak. Efter lindex gick jag bort till Vero Moda då jag sett en jättesnygg topp på deras hemsida. Utanför stod det stora skyltar med 50% på allt i butiken. HIttade jeans där inne som jag hade velat ha! Men xs är lite litet ;P När jag stod där inne så ringde min mobil, Carro ringde för att hon och Nona hade anlänt till södertälje! Jag hastade iväg för att möta dem! När vi väl möttes fler det en STOR kram! Faan vad jag har saknat den tjejen! Våra kafferep, skratt och vår störda humor, fisande m.m. haha! När jag skulle hälsa på Nona...Wow! Var min första tanke..Jag är ju en pygmé jämfört med den kvinnan! Så sjukt lång! Vacker som en vårdag! Hon skulle kunna bli modell den kvinnan! Någonstans i bakhuvudet så har jag ett minne av att hon sagt att hon är 181 cm. Men de hade jag glömt..Sen att hon hade klack på sina skor på ca 10 cm gjorde ju inte att man kände sig längre ;)
Kul att äntligen få träffa personen som gjort Carro lycklig! Och verkligen växt i sig själv. Hon har gjort stora framsteg! Och det bara lös om henne, underbart att se! Nu har hon glimten i ögat igen!
Kändes lite småjobbigt att tiden gick så fort och det var dags att säg hejdå..Stack till i hjärtat på mig..Men vi måste ses snart igen!
Vet inte om Carro tyckte jag lukta illa eller vad det var? ;) Nona var en glad prick! :)
 
När jag kom hem möttes jag av en ledsen liten kille, han ville fortsätta sova men det var inte riktigt läge att vila vid fem tiden..När han fått i sig mat och fått ta sig tid att vakna till lite så var han glad och dessutom skulle han prova sina kläder och manekänga lite :D
Ny munkjacka som han valde.
Skjortan som han promt skulle ha! Den här är cool och jag kommer bli supersnygg i den var hans argument till varför han skulle ha den.
Jeansen som jag köpte. Han blev nöjd :) Tur för mig ;)
Nova ville inte visa upp det hon köpte. :( Men hon var nöjd med dagens inköp iaf.
 
På kvällen var jag tvungen att titta på Tina när hon laga mat hemma hos Andreas Karlsson, man måste ju få lite ögongodis sådär på kvällskvisten så man har något mysigt att drömma om! Haha!
 
Efter dagislämning idag är det gymmet som gäller med Jonte. Haha! Neo skulle propsade på att han hade "kissat" i sina kalsonger så att han fick ta på sig sina kalsonger med mustascher på. Vi skulle ta kort på dem och skicka till Jonte så han fick se hur coola kalsonger han hade fått! Haha! Han är totalt förälskad i Jonte och hans bror Jerry. Neo brukar säga att det är hans bästa kompisar :) För er som inte vet så är Jonte och Jerry mina kusiner. Jonte blir 17 i dec och Jerry fyller 20. Både barnen tycker om hela den barnaskaran. Jennifer och Julia (tonårstjejer) är idoler för Nova. Joo, igår sa Nova att hon är tonåring nu! Jaså? Ja, så nu kan jag välja mina kläder själv. Haha! Jaja, ibland kan du få välja men mamma vet ju bäst! Eller hur?! Eller vad säger ni kära läsare? ;)
 
Nehej summa summarum..Toppen dag igår! Solen sken och värmde och det värmde att äntligen träffa Carro och hennes tösabit Nona!
 
Ikväll blir det arbeta med Annelie! :)
Helgen går i jobbets tecken..Men finaste Nina och Annelie! :)
 
Kram på er!
 
Ha en underbar helg!

Uppe med grisen..

Kategori: Allmänt

Eller rättare sagt innan tuppen..Hade ställt alarmet på 05. Men jag vaknade av mig själv 20 minuter innan det ringde.
Klev upp såg att det var kolsvart ute övervägde att inte ge mig ut på löprundan. Men gav mig själv en spark i röven och hoppade i träningskläderna och gav mig ut! Satan vad kallt det var, men de var riktigt skönt när man fick upp värmen. ;)
Tillbaka efter halvmilen blev det stretcha och hoppa in i duschen! Har precis ätit en halv portion havregrynsgröt och en halv grov smörgås med kaffe som jag sitter och smuttar på än :) 
 
Idag blir det en tripp upp till södertälje för att träffa min älskade och saknade vän Carro och hennes flickvän Nona! Ska bli såå underbart att träffa henne! Känns som att det var evigheter sen vi sågs! Ska även passa på att handla lite till kidsen! Strumpor, kalsonger  och lite annat om man hittar nåt. Gillar inte affärerna i södertälje riktigt. Men vi får hoppas att vi hittar något skoj! :)
 
Ha en underbar dag!
Kram på er!

1 April..

Kategori: Allmänt

Blev ni lurade igår?
Inte jag..Dock spenderade jag förmiddagen på jobbet. Det blev endast jag och Malin då Ninis var sjuk, stackarn! Och inte nog med det ringde kvällspersonal sig sjuk. Karin var dunderförkyld! Jag ringde in en vikarie. Så idag blev det väl grannt på morgonen. Karin sjuk, Annika vab och Nina ska jobba idag. Men som tur var kunde vikarien jobba idag med! :) Jag slutade klockan ett igår och då var det raka vägen hem och ner till svärföräldrarna på sen lunch. Det var korv med bröd, finska piroger med äggsmör till, finsk morotslåda, finsk potatislåda, brieost, oliver..
Vi satt ute i solen och de hade tänt upp en brasa för att elda upp deras ris från förra året. Hur mysigt som helst!
Sedan hade även grannen varit över och ville att vi skulle kapa träd på deras tomt för att de ville bli av dem för att kunna se sjön. Och om vi gjorde det skulle vi även få ta träden som ved (de större träden) Det tackar även vi för! :) Vi sågade, ansade av grenar och slängde på brasan. De blev en rejäl hög! Och än är det inte klart! :o
När vi kom in STANK man brasa! Hua! Så la jag mig i ett varm bad..Det var otroligt skönt!
 
Idag är det gymdag! Får med mig Annelie.. :) Ska köra med henne idag ;) *evil*
Vankas jobbkväll..
 
Nehej, dag och klä på barnen..
 
Ha en toppen dag!