carolinenågrakgmindre.blogg.se

Här kommer ni att få följa min vardag efter en GBP OP som förändrade mitt liv till det bättre. Lever med 2 "små" trollungar och en "lurvig" man som alla 3 ligger mig varmt och hjärtat!

Allt mellan himmel och jord..

Kategori: Allmänt

Ungarna växer så det knakar! Dags att inhandla nya höstkläder..Men bara att invänta lönen. Imorse var det riktigt kallt när vi skjutsade Nova till skolan. Hon är liten men ändå så stor, hennes längtan efter att bli tonåring är enorm. Och stackars liten tänker jag..Pms, mens, jobbiga/pinsamma föräldrar, jobbig lillebror, jobbiga killar, alla jobbiga känslor..Ja, hon skulle bara veta vad hon har att vänta sig, ungen min! Viktigt att alltid ha snygga tonårskläder på sig just nu?! Vart kommer detta ifrån?! Är det från mig eller är det från skolan?
Konstigt nog dög byxorna jag köpte åt henne..Baggyjeans..-Men mamma det är ju sådana snygga tonårsbyxor! Nu behöver jag inte se ut som en kille när jag har jeans. (hmm okej?). Viktigt med rätta färgerna. Tjejfärger som hon kallar det? Det kommer dock inte från mig :P, då jag själv inte använder "tjej" färger. Hon är "kär" i en kille i trean. (börjars det också nu?)
 
Neo, han är en liten filur han. Pratar i ett, fantasi så det sjunger om det. Häromdagen när han och jag gick en promenad eller jag gick och han skulle ha sin moppe. Det gick inte att få stopp på han, hans mun gick i ett..Men det är bara att spela med.
Han berättade att han och hans pappa bl.a varit ute i skogen och då hade dem mött på ett monster med ett ben, och sedan hade det här monstret ramlat och börjat brinna, och då kom det en orm också och den ormen kunde prata och han var snäll. :D som sagt det är bara att spela med ;) Han är helt otrolig när man är ute, han älskar att vara ute. Vi skulle promt åka upp för kyrkbacken som är relativt brant med en massa gropar och grus. Men han tog sig upp utan problem. Vi tog en sväng genom sand/grusgropen, han skulle uppför de brantaste backarna med lösgrus -mamma det här var lite jobbigt men jag är stark så jag går nog upp. Så jag bar hans cykel och vi traskade glatt uppför backarna där jag brukar springa. Sedan gick vi bort till kyrkogården för att titta till barnens gammelfarmor och gammelfarfar. Och han börjar prata om döden. Varför man ligger i jorden m.m. jag försökte förklara så gott det gick och han var nöjd med svaren.
 
Igår hade vi en eftermiddag på statshotellet i trosa. Värdegrundsarbete m.m. Det var en bra dag även fast det var på min lediga dag.
Var hemma vid kvart i sex och sedan var det bara att ställa sig och laga mat. Blev kycklingspett, risoni, fetaostcremé och grönsaker. Sedan blev det slapp framför tv:n vid 21, Svenska Hollywoodfruar. Och jag kan inte låta bli att förundras över hur galen Gunilla verkar vara! Skev självbild? Skäller ut allt och alla om de inte är som hon?! Man måste ju acceptera/respektera varandras olikheter.
 
 
Hoppas ni har haft en bra början på veckan!
 
Stor kram på er!

ÄN en gång...

Kategori: Allmänt

 
 
Tänker jag skriva om vikt, utseende och beteende..
Jag blir fruktansvärt trött på att folk inte kan acceptera varandras olikheter! Jag är trött på att höra att folk blir påhoppade om vissa saker..oftast är det ju då om personers (över)vikt! Varför stör det folk så mycket att vissa människor har volanger som jag kallar det. Sticker det verkligen så mycket i folks ögon att man inte är lika smala och "perfekta"? Det finns även folk som är smala som lider pågrund av det! Varför står det aldrig i tidningar om hur man går UPP i vikt?! Det är alltid om en massa bantningsmetoder..det måste vara väldigt tröttsamt för både överviktiga och underviktiga! Media måste sluta upp med all denna reklam för hur man går ned i vikt! Just nu ser jag 5:2 metoden på vartenda löpsedel! Och det är LCHF, LCHQ, GI, Atkins, Viktväktarna, Dukan och sedan alla "sopp" dieter cambridge, nutrilett, naturdiet, modifast, alevo m.m.
 127 kg..och mådde riktigt dålig..men då psykiskt..inte fysiskt som de flesta tror om en överviktig..
 
Jag vet att när jag levde som överviktig tyckte jag det var riktigt jobbigt med alla löpsedlar om hur man skulle gå ned i vikt, hur man skulle få den perfekta kroppen! Jag har själv kört de flesta dieterna..Och jag har gått ned i vikt..MEN!! Jag gick upp igen och mer därtill..Denna jojjobantning som folk håller på med är INTE bra! Man måste tänka både 1 och 20 ggr på om man är beredd på att utesluta något. Som LCHF t.ex. Är man beredd på att leva utan kolhydrater resten av sitt liv? Nää, jag skulle inte vara det! Jag står för att man ska äta av allt MEN hålla igen. Man behöver inte ta 8 potatisar utan man kanske kan ta 2, Man behöver inte äta 4 dl pasta med 3 dl pastasås till utan ät en normal portion, smörgåsar..det är gott! Och det tycker de flesta! Likadant där..Ta 1-2 st till frukost inte fler...Vill man äta sötsaker, ät det! Men överdriv inte OCH håll dig till fredag ELLER lördag! Man måste få "unna" sig!
 
Sluta upp med och hacka ned på varandra om allt, vikt, utseende och beteende! Uppmuntra varandra och ge varandra fina komplimanger istället! Ingen mår bättre av att trycka ned någon!
 
Kram på er!

Zumba..

Kategori: Allmänt

Igår kväll var jag på Zumba. Och kände redan innan att det är inget för mig. Och det gjorde jag efteråt också, visst var det kul. Men jag gillar intense och barpump mer. Idag ska jag testa på cirkelträningen och sedan är det core och yoga kvar att testa. Sedan kan jag maila Elin vad jag känner att jag vill. :)
Igår blev även nya arbetsschemat klart! Yehoo! Skönt! Och det verkar vara bra. Ett plus är ju 4 kvällar mindre än mitt nuvarande schema. Hoppas bara att facket godkänner schemat! För då rullar det igång den 14/10. 
Idag har Nova idrottsdag på skolan. De kommer att ha friidrott, kast med liten boll, springa 60 m och längdhopp på förmiddagen. Efter lunchen är det skoljoggen. :) Minns faktiskt när man själv hade det. :P Även om det är ca 20 år sedan vi hade det första gången. ;P Ju äldre man blev ju tråkigare tyckte man att det var :O Men på den tiden var man ju ingen hurtbulle direkt, man skulle vara cool och skolka och hänga med polarna. Hmm! Det var då det! Imorgon är det dags för fotografering för barnen. :) Och de där fotograferna vet hur det tar betalt! :O Men man vill ju ha foton på sina barn så det är det värt! Men jag tänker även på familjer som inte har råd att kanske köpa hela paketet trots att de vill. Har man flera barn blir det ju riktigt dyrt! Ensamstående föräldrar kanske inte har råd heller. Men man får hoppas att de kanske har någon mor/farförälder som kan bidra.
Nehej dags att hänga upp tvätten och packa träningsväskan!
Ha en toppen dag!
Kram kram

Intense pass..

Kategori: Allmänt

Idag körde jag intense pass utomhus.
* 340 m löpning
* 12 push ups
* 21 svingar
Det utfördes på tid. Och var riktigt kul! Intense är ett bra pass för alla, man presterar efter sin egen förmåga även fast det går på tid. Man tävlar mot sin egen tid från gång till gång. :) Efter intense passet blev vi erbjudna att köra barpump så jag hängde på. Det var riktigt skönt!
 
När jag kom hem åt jag lunch och nu håller jag på och tvättar efter renbäddning i sängarna. Nu börjar tröttheten komma ifatt mig. Neo väckte mig 05.20 och jag kunde inte somna om så jag klev upp och åt frukost. Ska nog lägga mig en sväng på sängen så jag är glad.. ;)
 
Kram på er!
 

Veckan som har gått i rasande fart..

Kategori: Allmänt

I måndags var det en slapp dag innan jobbet efter semestern.
Första kvällsjobbet med Malin! :)
 
I tisdags var det en kort jobbdag på min "nya" avdelning. Kommer att börja där den 14 okt. Och schemaförslaget ser riktigt bra ut tycker jag! Där har Camilla gjort ett RIKTIGT bra jobb! Stor eloge till henne! På kvällen var jag iväg på barpump. Ett riktigt kul pass MEN jag la på för lite vikt på skivstången. Sedan var det hem och äta, duscha och sova.
I onsdags var det kvällsjobb igen även denna gång på den nya avdelningen. Men innan jobbet lämnade jag barnen i skolan/förskolan. Sedan åkte jag hem, snörade på mig löparskorna och tog en runda på 9,3 km med backintervaller i grusgropen. Och de har varit och fyllt på med ny sand där. HUA! Det kändes ;) Sedan hem och äta lunch och duscha. Var iväg till frisören innan jobbet. Var verkligen välbehövligt!
I torsdags efter jobbet åkte vi till mina föräldrar då barnen inte träffat dem på över 2 veckor. Och de var såå glada! På kvällskvisten bjöds vi på middag. Sedan åkte barnen och älsk hem och jag åkte och körde ett intensepass. Det var riktigt kul det med och jäklar var svetten sprutade! :D Gillar sådana grispass ;)
Slappar hos mamma innan intensepasset...
 
I fredags var jag och Neo lediga så vi lämnade Nova i skolan och sedan åkte vi hem och käkade frukost och vidare till mitt jobb för att hälsa på. Sedan åkte vi förbi mina föräldrar igen och sa hejdå. De åkte till Kreta igår och ska vara där i 2 veckor. På eftermiddagen var vi till Novas fröken och hade inskolningssamtal. Och sedan var det dags att åka hem och ha lite fredagsmys :) Igår morse var jag till gymmet, så skönt!
Och idag är jag lite stel i övre delen av ryggen och armarna ;) Idag ska jag på ett ute intensepass kl 10. Så imorgon kommer väl träningsvärken vara underbar ;)
 
Ni har väl haft en bra vecka!?
 
Kram på er!

Lördag & Söndag

Kategori: Allmänt

Vi kom ju som sagt hem i lördags morse. När vi kom hem så slängde jag in en maskin med tvätt med en gång och sedan gick jag och la mig och sov ett par timmar. Sedan åkte jag och storhandlade mat. Fyllde kyl,frys och skafferi. Sedan gick dagen till att tvätta, tvätta och tvätta. På kvällen bjöd vi svärfar och svärmor på tacos eftersom svärfar fyllde år. Det blev tårta & kakor till efterrätt. 
 
Igår morse blev det en löprunda på 9,6 km med 5 vändor backintervaller i grusgropen och slog ett pb på 4 min! :) Det är så skönt att man känner att man blir starkare och har mer ork!
 
Sedan var det dags att äta frukost och göra sig i ordning för att gå på min gudbarns konfirmation. Det var lite oväntat att träffa på en gammal skolkamrat vid kyrkan. Men det var mysigt att se henne och hennes söta dotter! Har ju inte träffat henne på ca 4-5 år.
      
 
Efteråt bjöds det på potatisgratäng, köttplanka med massor av god frukt och diverse kallskuret! Så smarrigt! Sedan var det kaffe och tårta. På vägen hem somnade Neo i bilen och Nova var hungrig som en björn eftersom hon är så kinkig så åt hon inte ett jota. Så hon fick taco rester och sedan var det dags för att lägga sig eftersom det var dags att återgå till tidiga morgnar.
 
Det gick smidigt att väcka henne idag. Hon somnade klockan 20 igår kväll och jag väckte henne 7.15 idag. Det var smidigt att lämna henne idag. Hon var överlycklig att träffa sina fröknar och sina kompisar. Snart ska jag köra Neo till förskolan. Han längtar han med! Jag jobbar ikväll. Men innan jag ska åka och jobba ska jag ringa op-planeraren och säga att jag är hemma igen. Sen är det bara att invänta kallelsen. :) Sedan blir det nog gymmet för mig :)
 
Ha en underbar dag!
 
Kram på er!
 
 

Efter 1 vecka på Cypern..

Kategori: Allmänt

Har haft en toppen semester det har legat kring 38 grader hela veckan och 30 grader i havet..Nova har lärt sig att simma och dyka under resan så hon kommer aldrig glömma Cypern.
Förväntansfulla barn i väntan på bussen mot Arlanda..
 
Lite lunch innan flyget går..
Äntligen framme på Cypern..Mitt i natten men glad i hågen ;)
   
Mycket sol och bad..Träning på gym och vattengympa har det också blivit..
Morgonsolning på balkongen varje morgon innan det var dags att väcka övriga familjen..
 
    
 
Bamseparad och bus med Charlie och Coco varje dag..
 På onsdagskvällen var det Bamseshow. Väldigt uppskattat, tog bara enstaka kort eftersom jag filmade showen.
 
 
Sena kvällar och många besök hos Adam och George på La pas. De var så glada att vi kom till Cypern igen och dessutom kom dit till dem. Mycket spelande på diverse spel m.m.
 
Men nu är det tillbaka till verkligheten igen, Nova är redan i skolan och snart ska Neo till förskolan.
 
Hoppas ni har haft det bra!
 
Kram